Τα χέρια σου τώρα που θερμοκρασία πέφτει αφυδατώνονται, σκάνε και μερικές φορές μπορεί ακόμα και να ματώσουν. Το συγκεκριμένο πρόβλημα το αντιμετωπίζεις κάθε χρόνο και έχεις αρχίσει να βαριέσαι πολύ! Θες να απαλλαγείς για πάντα από τα σκασμένα χέρια και να τα δεις να γίνονται ξανά βελούδινα, όπως ήταν το καλοκαίρι. Εμείς θα σε βοηθήσουμε και θα βρούμε τρόπους να τα καταφέρεις.

Πώς να απαλλαγείς από τα σκασμένα χέρια;

  1. Μην τα αφήνεις να ξεραίνονται: Αφού ξέρεις το πρόβλημά σου καλό θα ήταν να έχεις πάντα μέσα στην τσάντα σου μία ενυδατική κρέμα. Κάθε φορά που θα νιώσεις ότι τα χέρια σου σε τραβάνε βάλε με απαλές κινήσεις ποσότητα ίση με ένα μεγάλο φουντούκι.
  2. Φόρα γάντια: Μην αφήνεις τα χέρια σου εκτεθειμένα στις χαμηλές θερμοκρασίες και ειδικά τις ημέρες που χιονίζει.
  3. Μην τα πλένεις συνεχώς: Το συχνό πλύσιμο των χεριών τους αλλάζει το ph και τα κάνει να ταλαιπωρούνται ακόμα περισσότερο ειδικά όταν το κρεμοσάπουνο περιέχει χημικά.
  4. Βάλε ελαιόλαδο: Το ελαιόλαδο εκτός από την άμεση ενυδάτωση που προσφέρει δρα και σαν αντιβιοτικό απομακρύνοντας τα μικρόβια από τις πληγές σου.
  5. Μην κάνεις απότομες κινήσεις: Πρόσεχε τις κινήσεις σου να είναι απαλές για μην πιάνεις αντικείμενα που ξέρεις ότι μπορεί να έχουν επάνω τους βακτήρια με γυμνό το χέρι.
  6. Κάθε βράδυ κάνε τους μάσκα: Πριν κοιμηθείς το βράδυ κάνε στα σκασμένα χέρια σου μάσκα με λάδι και γιαούρτι ή αλλιώς βάλε βαζελίνη και τύλιξέ τα με διάφανη μεμβράνη.
  7. Ξέχνα το πλύσιμο στο χέρι ή την επαφή με καθαριστικά: Τα καθαριστικά βλάπτουν το δέρμα και τώρα ειδικά που έχεις πρόβλημα πρέπει να είσαι ακόμα πιο προσεκτικός-η απ’ότι ήσουν στο παρελθόν.