Μπορεί η δουλειά στο γραφείο να ενθαρρύνει την καθιστική ζωή, είναι όμως στο χέρι σου αν θα κάνεις κάτι για να το αλλάξεις. Αν περπατάς κάθε ώρα στο γραφείο έστω και για δύο λεπτά, θα ζήσεις περισσότερο.

Μπορείς απλά να βάζεις μακριά την κανάτα με το νερό ή τον καφέ για να χρειάζεται να σηκώνεσαι για να ξαναγεμίζεις το ποτήρι σου.

Το να κάθεσαι απλά όρθιος δεν έχει τόσο σημαντικά οφέλη, όπως το περπάτημα έστω και για λίγα λεπτά. Μάλιστα αν κάνεις αυτό που σου λέμε έχεις 33% περισσότερες πιθανότητες να αυξήσεις τη διάρκεια της ζωής σου. Ακόμα και μια δραστηριότητα μέτρια σε ένταση και διάρκεια έχει σημαντικά πλεονεκτήματα για την υγεία σου.

Μπορεί να καταβάλεις μεγάλες προσπάθειες να ασκείσαι μέσα στην εβδομάδα αλλά η καθιστική στάση που απαιτείται στη δουλειά σου να σου χαλάει τα σχέδια. Γι΄αυτό το λόγο βάλε ειδοποίηση κάθε μια ή δύο ώρες να σηκώνεσαι και να περπατάς λίγο. Αν θέλεις να το κάνεις, θα βρεις λόγους: από το να παραδώσεις χέρι με χέρι τις πληροφορίες στο συνάδελφο μέχρι να πιεις ένα ποτήρι νερό.

Με τον καιρό μπορείς να αυξήσεις σταδιακά και τις αποστάσεις που κάνεις κάθε φορά που σηκώνεσαι ή τη διάρκεια που περπατάς, αν φυσικά στο επιτρέπει ο χώρος του γραφείου!