Το κεφάλι σου ετοιμάζεται να εκραγεί! Νιώθεις ότι σου μένουν μόνο λίγα λεπτά ζωής, πριν το κεφάλι σου κάνει το μεγάλο μπαμ και δεις το μυαλό σου να φεύγει μακριά. Οκ, το καταλάβαμε! Έχεις τρομερό πονοκέφαλο. Ξέρεις, όμως, από τι μπορεί να προέρχεται; Βρήκαμε μερικούς περιέργους λόγους για τους οποίους έχεις πονοκέφαλο και θα σου τους αποκαλύψουμε στη συνέχεια (αν δεν έχει σπάσει το κεφάλι σου μέχρι τότε και μπορείς να συνεχίσεις το διάβασμα).

Γιατί μπορεί να έχεις πονοκέφαλο;

  1. Φταίνε τα μαλλιά σου: Άσε αμέσως τα μαλλιά σου ελεύθερα! Το χτένισμα τραβάει πολύ τα μαλλιά σου προς τα πίσω και έτσι απόκτησες πονοκέφαλο. Και φυσικά μέχρι να νιώσεις καλύτερα ξέχνα τα τσιμπιδάκια, τις στέκες και όλα τα αξεσουάρ μαλλιών.
  2. Οι έντονες μυρωδιές σε πειράζουν! Δεν έχει σημασία αν είναι καλές οι κακές! Οι μυρωδιές σε πειράζουν και σου προκαλούν ημικρανίες! Απόφυγε τες, λοιπόν, όσο μπορείς και θα δεις αμέσως πώς θα ηρεμήσεις!
  3. Δεν στέκεσαι σωστά: Ακόμα και η στάση του σώματος μπορεί να επηρεάσει ότι συμβαίνει στο κεφάλι σου! Κράτησε, λοιπόν, το σώμα σου σε ορθή γωνία και μην σκύβεις ποτέ απότομα είτε μπροστά είτε πίσω. Οι κινήσεις σου πρέπει να είναι αργές και φυσικά χωρίς να κρατάς βάρη.
  4. Αγαπάς το τυρί: Τα περισσότερα τυριά ειδικά τα παλαιωμένα ( μπλε τυρία) περιέχουν τυραμίνη. Η συγκεκριμένη ουσία αυξάνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο και έχει ως αποτέλεσμα τους έντονους πονοκεφάλους.