Υπάρχουν ορισμένα αντικείμενα που είμαστε τόσο συνηθισμένοι να τα βλέπουμε στην καθημερινή μας ζωή, ωστόσο τους δείχνουμε μικρή σημασία. Οι πιθανότητες είναι ότι δεν παρατηρούμε τις μικροσκοπικές λεπτομέρειες για αυτά τα αντικείμενα, επειδή είμαστε συνηθισμένοι να τα βλέπουμε καθημερινά.

Αλλά αν αναρωτηθούμε ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης αυτών των χαρακτηριστικών στα αντικείμενα αυτά, τον γνωρίζουμε πραγματικά;

Μπορεί να σε εκπλήξει, αλλά τα περισσότερα από αυτά τα περίεργα χαρακτηριστικά έχουν έναν πολύ χρήσιμο σκοπό. Εδώ είναι ο σκοπός πίσω από ορισμένα χαρακτηριστικά σε καθημερινά αντικείμενα που πιθανότατα δεν γνώριζες ποτέ.

Τσιμπιδάκια για τα μαλλιά

Ήσουν ποτέ περίεργος γιατί μια πλευρά από τα τσιμπιδάκια είναι αυλακωμένη ενώ η άλλη είναι επίπεδη; Λοιπόν, η αυλακωτή πλευρά στην πραγματικότητα προορίζεται για να τοποθετείται προς τα κάτω, στα μαλλιά σου.

Καπάκια μπουκαλιών

Έχεις προσέξει τους μπλε δίσκους μέσα στα καπάκια των μπουκαλιών; Αυτοί εξυπηρετούν έναν διπλό σκοπό, στην πραγματικότητα. Διατηρούν το υγρό μέσα στο μπουκάλι τους και για τα ανθρακούχα ποτά, οι δίσκοι αυτοί βοηθούν να διατηρηθεί η σόδα.

Δείγματα από ύφασμα

Όταν αγοράζεις ένα καινούργιο παλτό ή ένα ζευγάρι τζιν, συνήθως υπάρχει ένα μικρό τετράγωνο από το ύφασμα από το οποίο είναι κατασκευασμένο. Αυτό δεν είναι έτσι ώστε να μπορείς να το ράψεις σε περίπτωση που χρειαστεί, αλλά στην πραγματικότητα για να δοκιμάσεις το ύφασμα με το απορρυπαντικό του πλυντηρίου σου.

Οι τρύπες στο κουτί από αλουμινόχαρτο

Πόσο δύσκολο είναι να κόψεις ένα χαρτί από αλουμινόχαρτο. Λοιπόν, η εταιρεία που παράγει αυτά τα ρολά έχει αυτές τις ‘τρύπες’ μέσα σε κάθε πλευρά για να στηρίξει το ρολό και να σε βοηθήσει να το διατηρήσεις στη θέση του, ενώ τραβάς το αλουμινόχαρτο.

Οι γραμμές στο πληκτρολόγιο

Κοίταξε τον υπολογιστή σου για μια στιγμή και θα παρατηρήσεις ότι στα πλήκτρα ‘F’ και ‘J’ υπάρχει μια λίγο ανυψωμένη γραμμή. Εάν έχεις μάθει την τεχνική “home row” στο σχολείο, θα γνωρίζει ότι αυτές οι γραμμές σε βοηθούν να καταλάβεις που πρέπει να τοποθετήσεις τα δάχτυλά σου.

Οι τρύπες στα αθλητικά σου

Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει στο ζευγάρι Converse, που έχεις ότι υπάρχουν δύο τρύπες στο πλάι τους. Ο λόγος είναι για να μπορούν να αεριστούν τα αθλητικά σου παπούτσια.

Η τρύπα στο καπάκι από στυλό

Εάν κάποιος καταπιεί κατά λάθος ένα καπάκι στυλό, αυτή η τρύπα επιτρέπει στον αέρα να περάσει πιο αργά, μέχρις ότου κάποιος να βρεθεί να σε βοηθήσει.

Η τρύπα στη κουτάλα για spaghetti

Τα κουτάλια με τρύπες στο κέντρο είναι κουτάλια για σπαγγέτι, και ο σκοπός της τρύπας είναι να μετρήσει τη τέλεια ποσότητα των ζυμαρικών.

Η τρύπα στο κουτάκι σόδας

Η τρύπα που έχει το κουτί της σόδας όταν την ανοίγεται, στην πραγματικότητα βρίσκεται εκεί για να κρατάει το καλαμάκι.

Το ντουλάπι κάτω από το φούρνο

Ίσως χρησιμοποιείς αυτό το ντουλάπι για να αποθηκεύεις τα φύλλα από αλουμινόχαρτο που δεν χρειάζεσαι πλέον. Ο λόγος ύπαρξης για αυτό τ ντουλάπι είναι στην πραγματικότητα πολύ διαφορετικός. Αυτό το συρτάρι προορίζεται για να ζεσταίνει τα πιάτα με τρόφιμα, όση ώρα έχετε στο φούρνο κάποιο άλλο φαγητό.

Photos: tiphero.com