Το παιδικό σαμπουάν έχει πιο απαλή σύνθεση από τα κανονικά, λιγότερα χημικά και διαφορετικό ph αφού προορίζεται για την ευαίσθητη επιδερμίδα του τριχωτού της κεφαλής των μικρών μας αγγέλων. Βέβαια, θα πρέπει να ξέρεις ότι το παιδικό σαμπουάν δεν κάνει μόνο για λούσιμο. Έχει και άλλες χρήσεις που δεν σου πάνε καν στο μυαλό. Εμείς τις συλλέξαμε όλες μαζί και σου τις παρουσιάζουμε για να τις μάθεις.

Ποιες άλλες χρήσεις έχει το παιδικό σαμπουάν;

  1. Είναι ιδανικό για να καθαρίζεις τα πινέλα του μακιγιάζ σου: Επειδή είναι ουδέτερο σε σύνθεση αποτελεί μια καλή επιλογή για να καθαρίσεις τα πινέλα σου. Μια σταγόνα είναι αρκετή για να αφαιρέσει όλα τα υπολείμματα προϊόντων που έχουν επάνω τους.
  2. Καθαρίζει και δίνει λάμψη στα δερμάτινα είδη σου: Βάζοντας μία σταγόνα πάνω σε ένα βαμβακερό ύφασμα μπορείς να περιποιηθείς όλα σου τα δερμάτινα ρούχα και αξεσουάρ αλλά ακόμα και τα έπιπλα π.χ. το δερμάτινο καναπέ σου ή την πολυθρόνα. Τρίψε απαλά την επιφάνεια και θα δεις αμέσως διαφορά.
  3. Στις ξεραμένες φτέρνες: Αν οι φτέρνες σου είναι ταλαιπωρημένες βάλε λίγες σαμπουάν και κάνε τους μασάζ, φόρα κάλτσες, πέσε για ύπνο και το πρωί που θα ξυπνήσεις θα δεις ότι θα έχουν μαλακώσει.
  4. Για να αφαιρέσεις τις κιτρινίλες από τα λευκά ρούχα: Ρίξε μία σταγόνα παιδικό σαμπουάν πάνω στις κιτρινίλες των λευκών σου ρούχων και τρίψε καλά.
  5. Καθάρισε με τον αφρό του την κουζίνα σου: Σε ένα απαλό σφουγγάρι ρίξε λίγες σταγόνες παιδικό σαμπουάν και λίγο νερό. Τρίψε απαλά όλη την κουζίνα σου (τον φούρνο αλλά και τα μάτια της κουζίνας) και στην συνέχεια σκούπισε με χαρτί κουζίνας. Όλα τα λίπη θα φύγουν και η κουζίνα σου θα λάμψει ξανά.