Τα σκυλιά θέλουν απλά να διασκεδάσουν. Ενώ η σοβαρή εκπαίδευση είναι σημαντική για όλα τα σκυλιά, η ώρα του παιχνιδιού είναι εξίσου σημαντική. Μπορείς να ενσωματώσεις τα παιχνίδια στην εκπαίδευση. Ωστόσο, μερικές φορές, ο σκύλος σου χρειάζεται το παιχνίδι μόνο για διασκέδαση. Μερικά από αυτά τα παιχνίδια είναι για τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού. Άλλα είναι υπέροχες δραστηριότητες για να μοιραστούν τα παιδιά και τα σκυλιά. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις αυτά τα παιχνίδια για να διδάξεις το σκύλο σου πώς να παίξει.

Κρυφτό

Το κρυφτό δεν είναι μόνο για παιδιά. Τα σκυλιά μπορούν να απολαύσουν πραγματικά αυτό το παιχνίδι. Πιάσε ένα τα αγαπημένα παιχνίδια ή λιχουδιές του σκύλου σου. Πες στο σκύλο σου να περιμένει και στη συνέχεια, πήγαινε να βρεις μια καλή κρυψώνα. Όταν είσαι έτοιμος, φώναξε στο σκυλί σου να έρθει να σε βρει. Μόλις σε βρει, επιβράβευσέ το με το αγαπημένο του παιχνίδι ή λιχουδιά.

Φέρε πίσω το αντικείμενο

Πολλά σκυλιά έχουν φυσικό ένστικτο στο να φέρνουν. Άλλα μπορούν να διδαχθούν πώς θα το κάνουν. Αυτό το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί σχεδόν οπουδήποτε. Μπορείς να το παίξεις σε ένα εσωτερικό χώρο με ένα μαλακό παιχνίδι ή σε εξωτερικό με μια μπάλα ή φρίσμπι. Εάν ο σκύλος σου αγαπάει το τρέξιμο, μη διστάσεις να πετάξεις μακριά τη μπάλα.

Βρες την απόλαυση

Τα περισσότερα σκυλιά αγαπούν να χρησιμοποιούν τη μύτη τους για να βρουν φαγητό. Άφησε το σκύλο σου να χρησιμοποιήσει τον εγκέφαλο και τη μύτη του για να βρει κρυμμένες λιχουδιές. Πρώτα πες του να καθίσει σε ένα σημείο που δεν θα μπορεί να βλέπει τι κάνεις και στη συνέχεια κρύψε τις αγαπημένες του λιχουδιές σε διάφορα σημεία μέσα στο χώρο. Μετά πες του να ψάξει να βρει. Μπορείς να τον καθοδηγήσεις, αν δεις ότι χρειάζεται βοήθεια.

Αθλήματα για σκύλους

Εάν ο σκύλος σου είναι μέσα στην ενέργεια και απολαμβάνει οποιαδήποτε δραστηριότητα περιέχει κάποιου είδους γυμναστική, τότε ανακάλυψε διάφορα αθλήματα τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά σε σκύλους. Δοκίμασέ τα για να δεις ποιο συγκεκριμένα ταιριάζει στο σκύλο σου.