Πριν από λίγες μόνο ημέρες το παιδί σου ξεκίνησε να στέκεται στα πόδια οπότε ετοιμάζεται να ξεκινήσει το περπάτημα. Έτσι, εσύ ετοιμάζεσαι να βγεις μια βόλτα στα μαγαζιά και να αγοράσεις παπούτσια για το παιδί σου.

paidia-ipop.gr

Stop! Πριν το κάνεις περίμενε… Κάνε μια στάση και διάβασε το άρθρο μας για να μάθεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να επιλέξεις το σωστό ζευγάρι παπούτσια για το παιδί σου. ‘Oχι αυτό που θα σου αρέσει οπτικά αλλά, αυτό που θα κάνει καλό στα πόδια του και θα το βοηθήσει να στέκεται σωστά.

Τι πρέπει να προσέχεις όταν θα αγοράσεις παπούτσια για το παιδί σου;

  1. Παπούτσια δερμάτινα, με σκληρό πέλμα χωρίς ραφές: Νομίζεις ότι τα παιδιά θέλουν παπούτσια με μαλακό πέλμα, κάνεις λάθος! Οι ειδικοί σου λένε ότι τα σκληρά παπούτσια είναι πιο σταθερά.
  2. Αναπαυτικά και φυσικά ανατομικά: Επειδή θα είναι τα πρώτα παπούτσια για το παιδί σου πρέπει να είναι πολύ ανατομικά για το πόδι του για να μην το ενοχλούν και να αγκαλιάζουν το πόδι του.
  3. Πρέπει να επιτρέπουν την κίνηση στα δάκτυλα των ποδιών: Για να μπορέσει το παιδί να αισθάνεται άνετα πρέπει να τα δάκτυλα να μπορούν να παίζουν χωρίς, όμως, να είναι τόσο μεγάλα τα παπούτσια ώστε να επιπλέουν.
  4. Δεν πρέπει να έχουν κορδόνια: Τα πρώτα παπούτσια για το παιδί σου πρέπει να  έχουν αυτοκόλλητα αντί για κορδόνια γιατί τα κορδόνια θα λύνονται συχνά και θα είναι επικίνδυνα.