Τα τελευταία χρόνια το botox έχει γίνει μόδα. Είναι άλλωστε η πιο απλή, γρήγορη αλλά και φτηνή θεραπεία για να μειώσεις τις ρυτίδες και τις γραμμές κυρίως στο πρόσωπο και συγκεκριμένα στο μέτωπο, γύρω από τα μάτια και γύρω από τα χείλη.Βέβαια, το botox δεν ανακαλύφθηκε για να λύνει προβλήματα αισθητικής αλλά υγείας αφού ξεκίνησε την εφαρμογή του σε άτομα που έχουν Πάρκινσον.

Τι περιέχει, όμως, το botox και τι κάνει μπορεί να σου προσφέρει;

Το botox, αποτελεί την εμπορική ονομασία της τοξίνης που παράγεται από το βακτήριο Clostridium botulinum.

Οι ενέσεις του botox, μπορούν να μπλοκάρουν τα σήματα που στέλνουν τα νεύρα προς τους μύες. Εκεί, που γίνεται η ένεση, προκαλείται νέκρωση του μυ και δεν μπορεί να συσπαστεί. Αυτό κάνει τις ρυτίδες να χαλαρώνουν και να εξαλειφθούν.

Το botox γίνεται με μια μικρή βελόνα που εισέρχεται στο δέρμα και το μόνο που νιώθεις είναι μια μικρή ενόχληση. Τα αποτελέσματα της θεραπείας φαίνονται σχεδόν μία εβδομάδα μετά την εφαρμογή και καλό θα ήταν αυτή την περίοδο να μην πιεις ούτε αλκοόλ αλλά ούτε να καταναλώσεις αντιφλεγμονώδη φάρμακα και ασπιρίνη.

Τα αποτελέσματα από το botox μπορούν να διαρκέσουν από τέσσερις έως έξι μήνες και μετά την πάροδο αυτών των μηνών οι μύες επανέρχονται σταδιακά στην φυσιολογική τους κατάσταση και οι ρυτίδες εμφανίζονται ξανά.

Σημείωση!

Μπορεί τις πρώτες ημέρες μετά τις ενέσεις του botox σε μερικά σημεία να έχεις μικρές μελανιές ή και να έχεις πονοκεφάλους.

Προσοχή!

Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν πρέπει να κάνεις botox αν είσαι έγκυος, θηλάζεις ή πάσχεις από κάποια νευρολογική ασθένεια.