Το Πάσχα έφτασε και έτσι εσύ ετοιμάζεσαι να ψήσεις το αρνί σου και φυσικά πάνω στο κέφι σου να ρίξεις και τα δικά σου βεγγαλικά. Πριν, όμως, το κάνεις θα πρέπει να δεις αν ο πιστός σου φίλος δηλαδή ο σκύλος σου φοβάται τα βεγγαλικά για να δεις πώς θα το χειριστείς. Ένας τέτοιος φόβος είναι απόλυτα λογικός αν σκεφτείς ότι τα σκυλιά ακούνε πολύ πιο δυνατά όλους τους ήχους από τους ανθρώπους.
skilos-ipop.gr

Τι να κάνεις όταν ο σκύλος σου φοβάται τα βεγγαλικά για να τα συνηθίσει;

  1. Βρες κάποιο video με ήχο και εικόνα από βεγγαλικά: Αυτό το video θα αποτελέσει τον βοηθό σου. Βάλε το video να παίζει και άσε τον σκύλο σου να κοιτάει την εικόνα και φυσικά να ακούει. Αρχικά το video άσε το να παίζει σε χαμηλή ένταση. Σιγά σιγά ο τετράποδος φίλος σου που φοβάται τα βεγγαλικά θα εξοικειωθεί με τον ήχο και θα καταφέρει να νιώσει πιο άνετα και να διώξει μακριά τον φόβο του.
  2. Συνδύασε τον ήχο με παιχνίδι και λιχουδιά: Την ώρα που πέφτουν τα βεγγαλικά και ο σκύλος σου τρέχει να κρυφτεί ή κλαίει πρόσεξε το και δώσε του μια λιχουδιά ή δώσε του το αγαπημένο παιχνίδι να παίξει. Αυτό θα το κάνεις και την ώρα που βάζεις το video για να συνηθίσει ο φίλος σου τους ήχους αυτούς.
  3. Η δύναμη της αγκαλιά και της παρέας: Ειδικά τέτοιες ημέρες και αφού ο σκύλος σου φοβάται δεν πρέπει να τον αφήνεις μόνο όταν ξέρεις ότι θα χτυπήσουν τα βεγγαλικά. Πρέπει να είσαι μαζί του όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα μπορείς και να τον έχεις αγκαλιά για να νιώθει την προστασία που του προσφέρεις.