Ήρθε η στιγμή που περίμενες: οι διακοπές. Πόσο όμως τις περίμενες τελικά; Ποιες είναι οι σκέψεις σου για τη δουλειά πριν φύγεις αλλά και όσο λείπεις; Αυτές οι σκέψεις λένε πολλά για τη δουλειά σου!

Δεν βλέπεις την ώρα και τη στιγμή να φύγεις

Εάν έχεις αυτό το συναίσθημα δύο είναι τα πιθανά σενάρια: δεν έχεις αρκετό χρόνο για τον εαυτό σου ή δεν είναι η σωστή δουλειά για σένα.

Σίγουρα πριν τις διακοπές όλοι έχουμε ανυπομονησία. Όμως εάν η ανυπομονησία σου έχει πιάσει κόκκινο και νιώθεις ότι θα φύγεις απ’ την κόλαση να πας στον παράδεισο, τότε ίσως χρειάζεσαι και μικρότερα διαλείμματα κατά τη διάρκεια της χρονιάς γιατί κουράζεσαι πολύ.

Απ’ την άλλη εάν αυτή η δουλειά δεν είναι για σένα, πρέπει να σκεφτείς πολύ σοβαρά να προσπαθήσεις κάτι άλλο.

Εάν το μόνο που σκέφτεσαι στις διακοπές σου είναι η δουλειά

Εάν παρόλο που είσαι διακοπές δεν βγάζεις απ’ το μυαλό σου τη δουλειά τότε δύο είναι τα τινά: δεν προετοιμάστηκες καλά πριν φύγεις ή δουλεύεις πάρα πολύ.

Εάν πριν τις διακοπές σου δεν έκλεισες όσες εκκρεμότητες είχες και άφησες υποχρεώσεις, η δουλειά σου θα σε κυνηγάει σαν σκέψη – μην σου και σαν πράξη- σε όλες τις διακοπές σου. Ποτέ δεν αφήνουμε εκκρεμότητες πριν τις διακοπές.

Διαφορετικά είσαι απλά εργασιομανής, αγαπάς πολύ τη δουλειά σου και δεν δέχεσαι να την αποχαιρετίσεις πλήρως ούτε για λίγες μέρες χαλάρωσης.

Ανυπομονείς να φύγεις, αλλά και πάλι σου λείπει η δουλειά σου

Σ’ αυτή την περίπτωση είτε απλά αγαπάς πολύ τη δουλειά σου και την έχεις πάντα στο μυαλό σου, είτε απλά σου αρέσει η σταθερότητα και η ρουτίνα του να πηγαίνεις κάθε μέρα εκεί. Επίσης πιθανό είναι να σου λείπουν οι φίλοι σου απ’ τη δουλειά και να μην μπορείς να ξεχωρίσεις το συναίσθημα.