Κάθε φορά που βλέπεις αδέσποτα ζώα ειδικά τώρα που κάνει πολύ κρύο στεναχωριέσαι και ψάχνεις να βρεις λύσεις για να βελτιώσεις την ζωή τους αν και δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις το σπίτι σου καταφύγιο για να τα φροντίζεις όλα! Επειδή έχεις μια ιδιαίτερη αγάπη στις γάτες, θα εστιάσουμε σε αυτές και θα σου πούμε όλα όσα πρέπει να κάνεις για να φροντίσεις τις αδέσποτες γάτες της γειτονιάς σου.

Αρχικά, θα πρέπει να σου πούμε ότι πρέπει να είσαι αρκετά προσεκτικός-η ειδικά αν έχεις αμάξι. Επειδή οι αδέσποτες γάτες ψάχνουν ένα ζεστό σημείο να κρυφτούν συνήθως μπαίνουν κάτω από τις μηχανές των αυτοκινήτων. Πρόσεχε, λοιπόν, κάθε φορά που πας να βάλεις μπροστά το αυτοκίνητο σου να κοιτάς αν βρίσκεται από πάνω κάποια γάτα.

Τι πρέπει να κάνεις αν θες να βοηθήσεις τις αδέσποτες γάτες που έχεις στην γειτονιά σου;

  1. Βάλε τους τροφή και νερό: Επειδή οι γάτες αναζητούν κυρίως τις πρωινές ώρες το γεύμα τους και συνήθως ψάχνουν στα σκουπίδια για αν το βρουν (γι’αυτό άλλωστε όταν πας να πετάξεις τα σκουπίδια βλέπεις από τον κάδο των απορριμμάτων να ξεπηδούν γάτες). Μπορείς, λοιπόν, όπως κατεβαίνεις από το σπίτι σου και ετοιμάζεσαι να πας για δουλειά να αφήνεις ένα μπολ με φαγητό και ένα μπολ με καθαρό νερό κοντά στον κάδο των απορριμάτων. Προτίμησε να βάλεις ξηρά τροφή στο μπολ και όχι κονσέρβα γιατί επειδή έχει αρκετό κρύο είναι εύκολο να παγώσει.
    cat2-ipop.gr
  2. Φτιάξε τους ένα σπίτι: Οι αδέσποτες γάτες ειδικά αυτές που είναι μικρές θέλουν ένα καταφύγιο για να κοιμηθούν. Μπορείς, λοιπόν, να τους φτιάξεις το δικό τους. Βάλε ένα παλιό σπίτι σκύλου μια κούτα ή ακόμα και μία μεγάλη πλαστική λεκάνη.
  3. Ζέστανε τον χώρο τους: Το τρίχωμα που έχουν οι γάτες δεν είναι ικανό να τις ζεστάνει. Για να τις βοηθήσεις, λοιπόν, να μην κρυώσουν βάλε μέσα στο σπιτάκι μία παλιά κουβέρτα.
    cat-ipop.gr
  4. Αν εκεί που μένεις χιονίζει: Αν στην περιοχή που είναι το σπίτι σου χιονίζει όταν πέφτει πολύ η θερμοκρασία πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός-η. Μην ρίχνεις ποτέ στον δρόμο χημικά που λιώνουν το χιόνι αλλά ούτε και αλάτι γιατί μπορεί αυτές οι ουσίες να ερεθίσουν τις πατούσες αλλά και το δέρμα των αδέσποτων ζώων που κυκλοφορούν.
  5. Αν παρατηρήσεις ότι κάποια από τις αδέσποτες γάτες της γειτονίας σου είναι άρρωστη: Αν αντιληφθείς κάτι τέτοιο πήγαινε αμέσως την γάτα που βλέπεις άρρωστη στο γιατρό για να της παρέχει τις πρώτες βοήθειες.