Ήρθε η στιγμή να βγεις και να οργώσεις την αγορά με σκοπό να αγοράσεις παπούτσια. Εμείς, όμως, θέλουμε να βοηθήσουμε να μην χαλάσεις τζάμπα χρόνο και να μην πάρεις απλά το πρώτο ζευγάρι που θα βρεις μπροστά σου και έτσι είμαστε εδώ για να σου μάθουμε όλα τα μυστικά της σωστής αγοράς.

Τι να προσέχεις όταν στα μαγαζιά για να αγοράσεις παπούτσια;

  1. Το λόγο για τον οποίο τα θέλεις: Πριν βγεις στα μαγαζιά αποφάσισε για ποιο λόγο θες καινούργια παπούτσια. Θα τα φοράς στο γυμναστήριο, στην δουλεία ή στις βραδινές σου εξόδους; Έτσι, θα κερδίσεις χρόνο στις αγορές σου και θα ξέρεις τι ακριβώς ψάχνεις.
  2. Την ώρα που βγαίνεις για ψώνια: Η καλύτερη ώρα να αγοράσεις παπούτσια είναι το απόγευμα. Τα πόδια σου έχουν ήδη πρηστεί και έτσι θα μπορέσεις να πάρεις το σωστό νούμερο.
  3. Αν είναι άνετα: Ακόμα και αν πάρεις παπούτσια για μία συγκεκριμένη περίσταση (όπως για ένα γάμο) που δεν θα κρατήσει πολύ, πρέπει να είναι άνετα για να μπορέσεις να τα ξαναβάλεις! Είναι κρίμα να ξοδέψεις χρήματα για ένα ζευγάρι το οποίο δεν θα φορέσεις ποτέ ξανά και θα το έχεις μέσα στο κουτί του να κάθεται.
  4. Την ποιότητα του δέρματος και αν αυτό ξεθωριάζει: Πολλές φορές τα δερμάτινα παπούτσια βγάζουν χρώμα οπότε θα πρέπει πριν τα αγοράσεις να το εξετάσεις. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι τα μαλακά δέρματα αφήνουν το πόδι να αναπνεύσει και είναι πιο άνετα από τα σκληρά.
  5. Na δοκιμάζεις και τα δύο παπούτσια: Πολλές φορές δοκιμάζεις μόνο το ένα παπούτσι. Το ίδιο κάνουν και οι υπόλοιπες πελάτισσες με αποτέλεσμα το ένα παπούτσι να έχει ανοίξει και να σου είναι άνετο και το άλλο να σου κόβει την κυκλοφορία του αίματος! Άρα, δοκίμασε και τα δύο παπουτσάκια για να είσαι σίγουρη!