Οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να έχουν για κατοικίδιο ένα σκύλο ή μία γάτα. Εσύ από μικρός ήθελες να πάρεις παπαγάλο και τελικά έκανες το όνειρό σου πραγματικότητα. Αφού αγόρασες τον παπαγάλο και έχεις αρχίσει να διαβάζει τα πάντα γύρω από την περιποίηση και τις ανάγκες των πτηνών μήπως ήρθε η ώρα να πάρεις και τις δικές μας συμβουλές; Σήμερα, θα σου πούμε τα πάντα για το μπάνιο του παπαγάλου οπότε άνοιξε καλά τα αυτιά σου και φυσικά κράτα σημειώσεις.
parr-ipop.gr

Νομίζεις και εσύ ότι ο παπαγάλος αυτοκαθαρίζεται με την γλώσσα του; No… no… no!Ο παπαγάλος θέλει μπάνιο και εμείς θα σου μάθουμε πως να τον πλύνεις.
parrots-ipop.gr

Σημείωση!

Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι ο παπαγάλος πρέπει να κάνει μπάνιο κυρίως τους πιο θερμούς μήνες, τότε, που θέλει να πάρει μια ανάσα δροσιάς.

Συμβουλές για το μπάνιο του παπαγάλου σου!

  1. Μέχρι το μεσημέρι: Καλό θα ήταν το μπάνιο του παπαγάλου να γίνεται τις πρωινές ώρες άντε μέχρι το μεσημέρι γιατί τα πούπουλα του θέλουν αρκετές ώρες να στεγνώσουν και είναι κρίμα να πέσει για ύπνο το βράδυ βρεγμένος.
  2. Ρύθμισε την θερμοκρασία: Καλό θα ήταν η θερμοκρασία του χώρου που κάνεις μπάνιο τον παπαγάλο σου να είναι άνω των 17 βαθμών Κελσίου. Αυτό θα τον κάνει να νιώσει πιο ευχάριστα στο χώρο.
  3. Για να πλύνεις τον παπαγάλο δεν χρειάζεται να βάλεις σαμπουάν ούτε κανένα αφρόλουτρο! Αυτά τα προϊόντα μπορούν να προκαλέσουν αλλεργία στον παπαγάλο και να τον βλάψουν.
  4. Αν ο παπαγάλος σου έχει επάνω του κολλημένες κουτσουλιές ή είναι γενικότερα λερωμένος μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα κομμάτι βαμβάκι το οποίο έχεις βουτήξει σε ελαιόλαδο.
  5. Για να πλύνεις τον παπαγάλο σου μην το βγάλεις από το κλουβί γιατί το πιο πιθανό είναι να φύγει και να γλεντήσει την ελευθερία του. Μετέφερε το κλουβί του στο μπάνιο ή στο μπαλκόνι και πλύνε τον εκεί.