Μετά από αρκετό καιρό που ψάχνεις τι κατοικίδιο θα πάρεις, πήρες την μεγάλη απόφαση! Εσύ δεν θες σκύλο, ούτε γάτα ούτε φυσικά χρυσόψαρο! Έτσι, αποφάσισες να αγοράσεις παπαγάλο. Αλλά δυστυχώς, δεν ξέρεις τίποτα για την ιδιαίτερη φροντίδα που χρειάζεται αλλά και για την ζωή του. Μην αγχώνεσαι… Εμείς είμαστε εδώ και θα σε βοηθήσουμε. Θα σου πούμε όλα όσα πρέπει να ξέρεις εσύ που ετοιμάζεσαι να αγοράσεις παπαγάλο και σου τα παρουσιάζουμε. Πάρε, λοιπό, χαρτί- στυλό και ξεκίνα να σημειώνεις αυτά που δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσεις.
parroy1-ipop.gr

Ο παπαγάλος, σε αντίθεση με πολλά άλλα κατοικίδια, αποτελεί κυριολεκτικά «σύντροφο ζωής», αφού τις περισσότερες φορές ο παπαγάλος ζει περισσότερο ακόμα και από τον ιδιοκτήτη του και αποτελεί κληρονομία για τα παιδιά του. Όπως κατάλαβες το να αγοράσεις παπαγάλο αποτελεί δέσμευση ζωής οπότε καλό θα ήταν να το σκεφτείς πολύ καλά πριν τον πάρεις γιατί είναι κρίμα να τον παρατήσεις.

Ο παπαγάλος θέλει ένα μεγάλο σπίτι γι΄αυτό πρέπει να του αγοράσεις ένα καλής ποιότητας κλουβί το οποίο μπορείς να το κρατήσεις για πολλά χρόνια αφού δεν χρειάζεται να το αλλάζεις συχνά. Επέλεξε ένα ευρύχωρο κλουβί για να νιώθει άνετα το πτηνό σου και να μην νιώθει καταπιεσμένο.

Το «πάτωμα» του κλουβιού του παπαγάλου, πρέπει ξέρεις ότι καλό θα ήταν να καλύπτεται από κάποιο υλικό που να μπορείς με ευκολία να το αλλάξεις τακτικά. Εμείς σου προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις παλιές εφημερίδες γιατί αν βάλεις ροκανίδια, όπως συνηθίζεται σε πολλά κλουβιά μπορούν να λερώσουν τα υπόλοιπα σημεία του σπιτιού σου ειδικά αν ο παπαγάλος σου είναι άτακτος.

Που θα βάλεις το κλουβί; Ο χώρος στον οποίο θα τοποθετήσεις το κλουβί του παπαγάλου σου είναι πολύ σημαντικός. Επέλεξε, λοιπόν, ένα σημείο καθαρό για να μην είναι εκτεθειμένο το πτηνό σου σε περίεργες μυρωδιές ή καπνούς γιατί οι παπαγάλοι έχουν πολύ ευαίσθητο αναπνευστικό σύστημα.

Σημείωση!

Σκέψου ότι ακόμα και οι υδρατμοί που δημιουργούνται την ώρα του μαγειρέματος μπορεί να βλάψουν τον νέο σου φίλο.

Ας σου πούμε τώρα για το φαγητό του! Ο παπαγάλος πρέπει να ακολουθεί μια πολύ σωστή και ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Η διατροφή του μπορεί να είναι ξηρά αλλά μπορεί να συμπληρώνεται και με φρέσκα φρούτα ή λαχανικά.