Πριν από καιρό σου είχαμε μιλήσει για το τι πρέπει να προσέξεις αλλά και για το τι πρέπει να κάνεις πριν την αιμοδοσία για το μετά, όμως, δεν σου είχαμε πει τίποτα οπότε ήρθε η ώρα να το κάνουμε. Μαζέψαμε, λοιπόν, για εσένα όσα όσα πρέπει να κάνεις μετά την αιμοδοσία και θα σου τα παρουσιάσουμε.

Επειδή ο οργανισμός μετά την αιμοδοσία πρέπει να επανέλθει στις φυσιολογικές τους λειτουργίες και θα του πάρει λίγη ώρα ακολούθησε τις συμβουλές μας γιατί θα σε βοηθήσουν να συνέλθεις πιο γρήγορα.

Τι πρέπει να κάνεις μετά την αιμοδοσία;

  1. Προσπάθησε να αποφύγεις τον ερεθισμό του δέρματος στο συγκεκριμένο σημείο: Μπορεί να είναι μια μικρή κουκκίδα εκεί που μπήκε η βελόνα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παραμένει ανοιχτή πληγή. Καθάρισε, λοιπόν, καλά το σημείο με φυσιολογικό ορό ή με νερό και σκούπισε το απαλά.
  2. Ξέχασε το αλκοόλ για τις επόμενες εικοσιτέσσερις ώρες: Μην πιεις αλκοόλ γιατί αν το κάνεις μπορεί να νιώθεις έντονη ατονία και ζάλη.
  3. Πιες ένα μεγάλο ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι: Ο χυμός πορτοκάλι θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα αφού θα σου χαρίσει ενέργεια.
  4. Αν ζαλιστείς ξάπλωσε: Αν νιώθεις κουρασμένος καλό θα ήταν να ξαπλώσεις και να χαλαρώσεις μέχρι να νιώσεις καλύτερα.