Στις 3.30 το ξημέρωμα ώρα Ελλάδος ξεκίνησε η τελετή απονομής των Oscars 2015 και επειδή μάλλον κοιμόσουν αλλά θέλεις να ξέρεις όλα όσα έγιναν, εμείς σου μαζέψαμε συνοπτικά τα πιο βασικά και πιο ενδιαφέροντα!

Αρχικά, τα βραβεία σάρωσε το «Birdman», οι συντελεστές του οποίου έφυγαν με τέσσερα βραβεία, μεταξύ των οποίων τα Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερης Σκηνοθεσίας. Καλή επίδοση όμως είχε και το «Grand Budapest Hotel», με ισάριθμα αγαλματίδια σε πιο «τεχνικές» κατηγορίες.

Στην άλλη πλευρά βρίσκετε το «Boyhood», που ενώ ήταν φαβορί σε πολλές κατηγορίες, τελικά πήρε μόνο ένα βραβείο (B” Γυναικείου Ρόλου για την Patricia Arquette).

Η απουσία έγχρωμων στη λίστα των νικητών έγινε πιο αισθητή από ποτέ, με τον Neil Patrick Harris να σχολιάζει «μαζευτήκαμε εδώ για να τιμήσουμε τους καλύτερους και πιο λευκούς…ε, με συγχωρείτε, πιο λαμπερούς stars…». Κατά γενική ομολογία δυστυχώς, ο host της βραδιάς δεν κατάφερε να ξεπεράσει την περσινή οικοδέσποινα Ellen DeGeneres, καθώς μπορεί να  μας έκανε να γελάσουμε βγαίνοντας στη σκηνή με λευκό σλιπάκι (αναφορά στην ταινία «Birdman»), πέταξε ένα χαζό αστειάκι για το φόρεμα της παραγωγού Dana Perry, μόλις εκείνη είχε αφιερώσει το Βραβείο της στον γιο της που είχε αυτοκτονήσει…

Το βραβείο «πολυλογάς» απονεμήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες στον Matthew McConaughey, ο οποίος όταν ανέβηκε στο μικρόφωνο πέταξε ένα απλό «allright»….

To Βραβείο “Πιο Συγκινημένης” πήρε σπίτι της η Julianne Moore, η οποία όταν ανέβηκε στη σκηνή να πάρει το Όσκαρ για την ερμηνεία της στο «Still Alice» ήταν έτοιμη να βάλει τα κλάματα.

 

Βραβείο “Πιο Κακοντυμένης” απονεμήθηκε στη Lady Gaga, της οποίας τα custom made Azzedine Alaïa κομμάτια χρειάστηκαν τρεις βδομάδες και 25 ανθρώπους για να φτιαχτούν αλλά θα μπορούσε άνετα να ποζάρει και σε διαφήμιση για γάντια κουζίνας!

Στην σκηνή ερμήνευσε κομμάτια από την Μελωδία της Ευτυχίας

http://www.youtube.com/watch?v=Y2KSOeLXIzo

Ο πιο cool της βραδιάς βεβαίως ήταν ο Clint Eastwood, ο οποίος στα 84 του, έσκασε στην τελετή με το νέο του φλερτ…