Η συμπεριφορά του σκύλου σου το τελευταίο διάστημα έχει αλλάξει. Εκεί που έλεγες πως είναι «το καλύτερο σκυλάκι του κόσμου» τα δεδομένα άλλαξαν και έτσι γαβγίζει συνεχώς. Μήπως προσπαθεί να σου πει; Υπάρχει κάτι που θέλει να αλλάξει; Ή απλά βαριέται; Θα δώσουμε απαντήσεις σ΄όλες τις ερωτήσεις που έχεις αρκεί να συνεχίσεις να διαβάζεις.

Γιατί μπορεί ο σκύλος σου να γαβγίζει συνεχώς;

  • Προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή σου και δεν έχει άλλο τρόπο να το κάνει: Η αλήθεια πως όταν γυρνάς σπίτι από τη δουλειά δεν έχεις κουράγιο για παιχνίδια και έτσι ο σκύλος σου βαριέται. Γαβγίζοντας, λοιπόν, είναι σαν να σε εκλιπαρεί να του δώσεις σημασία. Μήπως να αφήσεις στην άκρη την κούραση και να παίξεις λίγο μαζί του;
  • Μήπως το κάνει γιατί ακούει τους γείτονες; Τα σκυλιά μιλούν μεταξύ τους. Υπάρχει, λοιπόν, η περίπτωση ο σκύλος σου να γαβγίζει γιατί πολύ απλά συνομιλεί με τους γείτονες- φίλους του. Αν ακούσεις απάντηση τότε να ξέρεις πως αυτό συμβαίνει.
  • Κάτι τον ενοχλεί: Για να σου δείξει ο σκύλος σου, πως κάτι του έχει συμβεί ο μόνος τρόπος να το κάνει είναι να γαβγίσει. Κάνοντας το σου φωνάζει να πας κοντά του και να δεις τι συμβαίνει. Άκουσε το κάλεσμα του και θα καταλάβεις πως έχουμε δίκαιο.