Μόλις γιόρτασες τα 30α σου γενέθλια αλλά στην πραγματικότητα αισθάνεσαι πολύ μικρότερος με αποτέλεσμα ο παλιμπαιδισμός να είναι βασικό χαρακτηριστικό σου. Και πολύ καλά κάνεις, λέει Βρετανική έρευνα η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα πως όταν αισθάνεσαι μικρότερος από την πραγματική σου ηλικία, ζεις και περισσότερο!

Ο Andrew Steptoe, συντάκτης της μελέτης, εξηγεί πως χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να γίνει η σύνδεση του γιατί όταν αισθάνεσαι νεότερος ζεις περισσότερο, αλλά πιθανοί λόγοι  είναι η κατάσταση της υγείας και η διατήρηση ενός υγιούς βάρους που οι άνθρωποι οι οποίοι αισθάνονται μεγαλύτεροι δεν ασχολούνται επειδή πιστεύουν πως δεν έχουν καμία σημασία.

Άρα, μην μένεις στον «δεν πειράζει» τρόπο ζωής και γύρνα πίσω το βιολογικό σου ρολόι με το να κάνεις τουλάχιστον 30 λεπτά καθημερινά γυμναστική κάθε μέρα και να τρως υγιεινά ενώ απολαμβάνεις τη συντροφιά των φίλων ου και της οικογένειας σου. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Steptoe.  Πρακτικά, αν θέλεις να ζήσεις περισσότερο θα πρέπει να νιώσεις μικρότερος και γεμάτος ενέργεια. Για να επιτεύξεις αυτόν τον στόχο σου θα πρέπει αντί για μισή ώρα τηλεόραση την ημέρα να βγεις έξω και να ασχοληθείς με μία δραστηριότητα, να δοκιμάσεις νέα πράγματα με  τους κοντινούς σου ανθρώπους, να κοινωνικοποιηθείς και να επιτρέψεις στον εαυτό σου να κάνει μακροχρόνια σχέδια αλλά και όνειρα!

Βάλε σαν στόχο να επιλέξεις δραστηριότητες οι οποίες θα ενεργοποιήσουν τους μύες σου και θα ενδυναμώσουν το μυαλό σου, καθώς όσο μεγαλώνεις μειώνεται η διανοητική σου ικανότητα.