Θεωρείς ότι καθετί που υπάρχει στο εσωτερικού του οργανισμού σου είναι αναγκαίο για την ομαλή του λειτουργία. Εσύ καλά τα λες και σωστά σκέφτεσαι αλλά εμείς θα σε μπερδέψουμε λιγάκι σήμερα. Υπάρχουν λοιπόν μερικά μέλη του σώματός σου που δεν τα χρειάζεσαι και δεν το λέμε εμείς αλλά το επιβεβαιώνουν και οι γιατροί.

Ποια μέλη του σώματός δεν είναι αναγκαία για την σωστή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού;

  1. Αμυγδαλές: Οι αμυγδαλές είναι προστάτες του οργανισμού και φιλτράρουν τα μικρόβια που μπορούν με κάθε τρόπο να εισβάλουν στο ανθρώπινο σώμα. Πολλές φορές, όμως, αρκετά άτομα παθαίνουν συνεχώς φλεγμονές. Τότε οι γιατροί τους συνιστούν να τις αφαιρέσουν. Αν δεν το κάνουν στην πορεία της ζωής τους οι αμυγδαλές μπορούν να επηρεάσουν και άλλα όργανά τους, όπως είναι η καρδιά ή ακόμα και τα νεφρά. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι οι αμυγδαλές ανήκουν στα μέλη του σώματος που δεν είναι αναγκαία για την ορθή λειτουργία του. Ακόμα και όταν αφαιρεθούν οι αμυγδαλές ο υπόλοιπος λεμφαδενικός ιστός που υπάρχει στον φάρυγγα και τον λάρυγγα αρκεί για μην επιτρέψει στα μικρόβια να εισχωρήσουν από το στόμα.
  2. Σκωληκοειδής απόφυση: Η σκωληκοειδής απόφυση είναι ένα μικρό τμήμα του παχέος εντέρου και μοιάζει με σκουλήκι. Συμμετέχει στην άμυνα του οργανισμού συγκεντρώνοντας τα μικρόβια. Μερικές φορές, όμως, εμφανίζει φλεγμονές οι οποίες έχουν ως σύμπτωμα έντονους πόνους. Ακόμα και να την βγάλεις δεν παθαίνεις τίποτα απολύτως. Ο οργανισμός λειτουργεί κανονικά και χωρίς αυτή.
  3. Κρεατάκια: Όλοι οι άνθρωποι έχουμε στην μύτη μας κρεατάκια. Σε μερικούς, όμως, είναι αρκετά μεγάλα και τους δημιουργούν προβλήματα. Έτσι, αφαιρούνται με χειρουργική επέμβαση χωρίς να επηρεάζουν τον υπόλοιπο οργανισμό και χωρίς να τον βλάπτουν.