Φανταζόμαστε πως δεν είναι λίγες οι φορές που ετοιμάζεσαι να φύγεις για διακοπές και συνειδητοποιείς ότι δεν έχεις προλάβει να καταναλώσεις ό,τι βρίσκεται στο ψυγείο και την κατάψυξή σου.

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις η λύση είναι να καταψύξεις όλα τα προϊόντα που μπορείς, προκειμένου να μπορέσεις να τα καταναλώσεις μόλις γυρίσεις απ’ το ταξίδι σου.

Πώς μπορείς, όμως, να γνωρίζεις ότι δεν έγινε κάποια μεγάλη διακοπή ρεύματος και τα τρόφιμα δεν χάλασαν και μετά ξαναψύχθηκαν;

Είναι απλό! Θα βάλεις ένα νόμισμα στην κατάψυξή σου πριν φύγεις!

Τι πρέπει να κάνεις;

  • Γέμισε ένα ποτήρι με νερό και βάλτο στην κατάψυξη.
  • Μόλις το νερό παγώσει βάλει στην κορυφή του ένα νόμισμα.

Εάν όταν γυρίσεις το νόμισμα εξακολουθεί να είναι στην κορυφή του νερού, τότε δεν έγινε κάποια μεγάλη διακοπή ρεύματος και τα τρόφιμά σου είναι ασφαλή για κατανάλωση.

Εάν, όμως, το νόμισμα βρίσκεται στον πάτο του ποτηριού, τότε καλά θα κάνεις να μην φας τίποτα απ’ την κατάψυξή σου γιατί έγινε μια μεγάλη διακοπή ρεύματος που άφησε εκτεθειμένες τις τροφές για ώρα.

Τέλος, εάν το νόμισμα βρίσκεται κάπου στη μέση, τότε σημαίνει ότι έγινε κάποιας διάρκειας διακοπή ρεύματος, αλλά πιθανότατα τα τρόφιμα δεν πρόλαβαν να χάσουν την ψύξη τους.

Photo: iheartorganizing.com