Κάθε χρόνο πολλοί ταξιδιώτες βασίζονται στην ταξιδιωτική ασφάλεια, για να είναι καλυμμένοι κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους. Εάν οι αποσκευές σου για κάποιο λόγο αγνοούνται ή ακυρωθεί απροσδόκητα το ταξίδι σου, τότε η ταξιδιωτική σου ασφάλεια έρχεται να σώσει τα πράγματα. Όμως ακόμα και η ισχυρότερη ταξιδιωτική ασφάλεια δεν καλύπτει όλες τις καταστάσεις.

Ακύρωση του ταξιδιού λόγω ρύπανσης

Μπορεί να σου ακούγεται αστείο αλλά πολλές πόλεις, όπως το Πεκίνο και το Νέο Δελχί, αναπτύσσουν την κακή φήμη ότι έχουν “μαύρο” ουρανό λόγω της ρύπανσης. Το μεγάλο νέφος έχει ανησυχήσει τους ειδικούς για των αεροπορικών εταιρειών και έχει ξεκινήσει η μέτρηση της ρύπανσης σε πόλεις όλου του κόσμου.

Ενώ μπορεί να λάβεις κάποια χρήματα λόγω της έκθεσής σου σε τέτοια περιβάλλοντα, καμία ταξιδιωτική ασφάλιση δεν σε καλύπτει σε περίπτωση που το ταξίδι σου ακυρωθεί για τέτοιους λόγους. Για να είσαι καλυμμένος, μπορείς να προσθέσεις στην ασφάλειά σου την “Ακύρωση για οποιοδήποτε λόγο” με μια έξτρα χρέωση.

Αθλήματα και extreme σπορ κατά τη διάρκεια των διακοπών

Μπορεί εσύ να ονειρεύεσαι να ταξιδέψεις στη χώρα των ονείρων σου και να επιδοθείς σε ριψοκίνδυνες δραστηριότητες, όμως να θυμάσαι ότι η ασφάλειά σου δεν καλύπτει τα έξοδα για κάποιο τραυματισμό σου που προήλθε από μια τέτοια δραστηριότητα.

Εάν, ωστόσο, επιμένεις να επιδοθείς σε ένα τέτοιο σπορ ενώ ταξιδεύεις, πρέπει να βεβαιωθείς για τη λίστα των δραστηριοτήτων που καλύπτει η ασφάλειά σου. Μην αγχώνεσαι πάντως γιατί εάν ζητήσεις να αγοράσεις κάλυψη για τέτοια έξοδα, στις περισσότερες ασφάλειες συμπεριλαμβάνονται ορισμένα από τα πιο γνωστά επικίνδυνα σπορ.

Ταξίδι εντός της χώρας σου

Καλά τα λέμε όταν μιλάμε για το εξωτερικό, με τα δικά μας όμως τι γίνεται; Να σε ενημερώσουμε ότι πολλά από τα οφέλη της ταξιδιωτικής σου ασφάλειας, δεν ισχύουν όταν βρίσκεσαι εντός της χώρας διαμονής σου. Οι περισσότερες ταξιδιωτικές ασφάλειες καλύπτουν, για παράδειγμα, ιατρικά έξοδα μόνο κατά την παραμονή σου σε μια ξένη χώρα.

Σε κάθε περίπτωση, πριν διαλέξεις ποια ταξιδιωτική ασφάλεια θα αγοράσεις, βεβαιώσου ότι τα οφέλη της σε καλύπτουν για τις περισσότερες περιπτώσεις και μπορείς να απολαμβάνεις τα οφέλη όπου κι αν βρίσκεσαι.