Η δουλειά σου πραγματικά σε κάνει να νιώθεις απαίσια και κάθε πρωί που ξυπνάς για να πας νιώθεις σαν να πηγαίνεις για εκτέλεση; Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάτι δεν πάει καλά με την δουλειά στην οποία είσαι.

Το ερώτημα είναι αυτό που χρειάζεσαι είναι η αλλαγή εταιρείας ή η αλλαγή καριέρας;

Ποιο είναι το αγαπημένο και το χειρότερο κομμάτι στη δουλειά σου;

Κάτσε και σκέψου πολύ προσεκτικά τι είναι αυτό που αγαπάς και τι είναι αυτό που μισείς περισσότερο στη δουλειά σου. Αυτό που αγαπάς θα το έχεις και στην άλλη εταιρεία που μπορεί να πας; Αυτό που μισείς θα το έχεις ή είναι θέμα της εταιρείας; Είναι πολύ σημαντικό να απαντήσεις με ειλικρίνεια σ’ αυτές τις ερωτήσεις για να καταλάβεις εάν αυτά που αγαπάς και μισείς σχετίζονται με την εταιρεία ή με τον κλάδο σου εν γένει.

Πώς είναι το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον για εσένα;

Όλοι έχουμε σκεφτεί την δουλειά των ονείρων μας με κάθε λεπτομέρεια. Πώς φαντάζεσαι τη δική σου; Πώς είναι το εργασιακό σου περιβάλλον όταν κλείνεις τα μάτια και το ονειρεύεσαι; Απέχει πολύ απ’ αυτό που είσαι τώρα; Θα μπορούσες να το βρεις σε κάποια άλλη εταιρεία του τομέα σου;

Έχεις εργαστεί στο ίδιο αντικείμενο σε άλλη εταιρεία;

Όταν η μοναδική σου εμπειρία πάνω σ’ έναν κλάδο είναι από μια εταιρεία, είναι δύσκολο να καταλάβεις εάν αυτό που δεν σου αρέσει είναι η εταιρεία ή η δουλειά σαν δουλειά. Εάν δεν υπάρχει το μέτρο σύγκρισης, δεν μπορείς να ξέρεις τι είναι αυτό που σε χαλάει.

Συμβουλή μας: Πριν αποφασίσεις να αφήσεις πίσω σου χρόνια σε κάποια δουλειά και τα πτυχία σου, βεβαιώσου ότι το πρόβλημά σου είναι γενικά στον τομέα και όχι στην συγκεκριμένη εταιρεία, διότι πολύ συχνά μια άσχημη επαγγελματική εμπειρία μπορεί να μας κάνει να πιστέψουμε ότι κάθε εταιρεία στον ίδιο τομέα δεν έχει καμία διαφορά.

Photo: Shutterstock