Σου τελείωσε η ενυδατική προσώπου και σε έχει πιάσει απελπισία! Αρχίζεις και ψάχνεις τα πράγματα σου ξανά και ξανά για να δεις με τι θα μπορούσες να αντικαταστήσεις την ενυδατική σου μέχρι να πάρεις καινούργια. Και εκεί που έψαχνες βρήκες ένα βάζο βαζελίνης και λες να το χρησιμοποιήσεις. Όχι! Μην το κάνεις. Το να βάλεις βαζελίνη στο πρόσωπο σου μόνο κακό μπορεί να του κάνει.

Η βαζελίνη μπορεί να έχει θαυματουργά αποτελέσματα στο σώμα σου, στο πρόσωπο σου, όμως, δε θα κάνει το ίδιο.

Τι κάνει η βαζελίνη στο πρόσωπο;

  1. Η βαζελίνη στο πρόσωπο είναι εύκολο να αλλάξει το ph της επιδερμίδας ακόμα και με μία μόνη εφαρμογή.
  2. Περιέχει υποπροϊόντα ορυκτών καυσίμων που είναι αρκετά επιβλαβή για την ευαίσθητη περιοχή του προσώπου σου. Μπορεί χωρίς να το καταλάβεις να «κάψει» το πρόσωπο σου και να του δημιουργήσει μπαλώματα ή κοκκινίλες.
  3. Θα αυξήσει την τριχοφυΐα. Αν δεν θες, λοιπόν, να κάνεις συχνά αποτρίχωση (φίλη γυναίκα) ή να ξυρίζεσαι καθημερινά (φίλε άντρα) μην δοκιμάσεις να βάζεις βαζελίνη στο πρόσωπο προτίμησε την μόνο για τα σκληρά σημεία του σώματος σου (φτέρνες, αγκώνες), στα οποία μπορεί να κάνει θαύματα.
  4. Ενισχύει τη λιπαρότητα. Αν η επιδερμίδα σου είναι ήδη λιπαρή τότε η βαζελίνη θα την κάνει ακόμα χειρότερα. Θα βγάλει στην επιφάνεια όλο το σμήγμα των πόρων και θα κάνει την επιδερμίδα σου να μοιάζει πιο λιπαρή από ποτέ.