Υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων που το πρωινό φως δεν είναι και το καλύτερο τους, που η χειρότερη στιγμή της ημέρας τους είναι όταν σηκώνονται απ’ το κρεβάτι. Γενικά δεν είναι πρωινοί τύποι αλλά παρ’ όλα αυτά αγαπάνε τη γυμναστική. Και σε αυτό δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους είναι καλό να κάνεις γυμναστική τη νύχτα.

Αρχικά ας καταρρίψουμε το μύθο πως δεν σε παίρνει ο ύπνος μετά από μια προπόνηση. Μια μελέτη του National Sleep Foundation διαπίστωσε πως δεν υπάρχει διαφορά στην ποιότητα ύπνου για εκείνους που έκαναν έντονη γυμναστική το βράδυ.

Κοιμάσαι καλύτερα

Πολλές μελέτες έδειξαν ότι οι άνθρωποι που σηκώνουν βάρος το βράδυ έχουν καλύτερη ποιότητα ύπνου και μεγαλύτερη διάρκεια από εκείνους που το έκαναν το πρωί ή το μεσημέρι.
Ο ύπνος θα είναι βαθύτερος για να νιώσεις καλύτερα όταν ξυπνήσεις το πρωί.

Έχεις καλύτερες προπονήσεις

Εκτός απ’ το γεγονός ότι θα κοιμηθείς καλύτερα, αρκετές μελέτες διαπίστωσαν πως η γυμναστική το βράδυ είχε μεγαλύτερα μυϊκά κέρδη και καλύτερη αντοχή. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως μπορείς να βγάλεις περισσότερες ασκήσεις όταν γυμνάζεσαι το βράδυ!

Θα έχεις πιο χαμηλή αρτηριακή πίεση

Έρευνες έδειξαν ότι οι άνθρωποι που γυμνάζονται το βράδυ μείωσαν την αρτηριακή τους πίεση κατά 15% περισσότερο από εκείνους που γυμνάστηκαν το πρωί.

Θα έχεις καλύτερα και πιο σύντομα αποτελέσματα

Μια μελέτη έδειξε ότι όσοι γυμνάζονται το βράδυ μπορούν να το κάνουν με 20% μεγαλύτερη αντοχή και ένταση. Αυτό σημαίνει πως ακόμα περισσότερες θερμίδες καίγονται τη νύχτα και τα οφέλη είναι καλύτερα: πιο σφιχτά πόδια και χέρια, καλύτεροι κοιλιακοί και γενικότερα πιο υγιής ζωή!

Το σώμα σου είναι προετοιμασμένο να γυμναστεί

Όχι μόνο επειδή μετά θα κοιμηθείς. Σύμφωνα με έρευνες, τα επίπεδα της κοριζόλης είναι υψηλότερα το πρωί και αυτά μπορεί να εμποδίσουν την ανάπτυξη των μυών. Όμως, το βράδυ τα επίπεδα τεστοστερόνης είναι υψηλότερα γεγονός που μπορεί να ενισχύσει την ανάπτυξη των μυών.Αυτός είναι ένας καλός τρόπος να πετύχεις τα αποτελέσματα πολύ πιο γρήγορα.

Photo: POPSUGAR Photography / Kathryna Hancock