Υπάρχει μια τρομακτική φήμη που κυκλοφορεί και υποστηρίζει πως το να χρησιμοποιείς δονητή καταστρέφει τη σεξουαλική σου ζωή!

Ο φίλος σου που λειτουργεί με μπαταρία λένε πως σαμποτάρει τη σεξουαλική ζωή σου με την απευαισθητοποίηση της κλειτορίδας. Προτού όμως παρατήσεις τον δονητή σου σ ένα συρτάρι και χρησιμοποιήσεις τις μπαταρίες σου για το μίξερ της μαμάς σου σκέψου το εξής: Το να χρησιμοποιήσεις ένα δονητή δεν θα βάλει φρένο στην σεξουαλική σου ζωή. Αντίθετα, αυτό που έχει σημασία είναι το πόσο συχνά τον χρησιμοποιείς.

«Οι δονητές είναι καλά αντικείμενα» λέει η Mary Jane Minkin, MD, κλινική καθηγήτρια μαιευτικής και γυναικολογίας στο Yale School of Medicine και συμπληρώνει: «Για την ακρίβεια θα ήθελα να συστήσω την χρήση του σε τακτική βάση. Ωστόσο, εάν μια γυναίκα συνηθίσει την χρήση του δονητή μπορεί να χρειαστεί μεγαλύτερη διέγερση από ότι συνήθως στις σεξουαλικές επαφές της με κάποιον άνδρα ώστε να φτάσει σε οργασμό!».

Και αυτό, που επισήμανε η Minkin, είναι πρόβλημα μόνο αν το θεωρείς εσύ και ο καλός σου πρόβλημα! Και όπως εξηγεί η Dr Minkin, ένας δονητής δεν μπορεί να δημιουργήσει απευαισθητοποίηση, απλά να κάνει την γυναίκα πιο απαιτητική!

Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες γυναίκες βρίσκουν την απόλυτη ευχαρίστηση σ έναν συνδυασμό κλειτοριδικής και κολπικής διέγερσης. Οι δονητές δεν παρέχουν μόνο ένα μέρος του εν λόγω συνδυασμού! Μάλιστα η χρήση δονητή τείνει να τονώσει τη ροή της πυέλου λέει η Minkin. Με άλλα λόγια, ένας δονητής που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της πράξης μπορεί να βοηθήσει ώστε να διατηρηθεί η λίπανση στον κόλπο.

Αν ακόμα έχεις τις αμφιβολίες σου για τους δονητές μπορείς ν τον αφήσεις για κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα στην άκρη ή απλώς να τον χρησιμοποιείς μόνο με τον σύντροφο σου. Αλλά η επιστήμη απάντησε, οι δονητές δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να κάνουν κακό στη σεξουαλική σου ζωή… μάλλον το αντίθετο!