Αν ψάχνεις εδώ και καιρό να βρεις το μυστικό για την μακροζωία, ήρθε η ώρα να σταματήσεις την έρευνά σου γιατί έκαναν άλλη τη δουλειά για σένα!

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Medicine υπογραμμίζει τα οφέλη του τυριού και εξηγεί πώς μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να ζήσουν περισσότερα χρόνια.

Σύμφωνα με την μελέτη, μια ουσία που βρίσκεται στο τυρί και λέγεται σπερμιδίνη μπορεί να είναι το κλειδί για την μακροζωία.

τυρί

Αρχικά, σε δοκιμές που έγιναν σε ποντίκια διαπιστώθηκε πως η σπερμιδίνη μπορεί να αυξήσει την μέση διάρκεια της ζωής τους.

Παράλληλα, όμως, οι επιστήμονες ανακάλυψαν κάτι ακόμα πιο σημαντικό: Ότι η συγκεκριμένη ουσία λειτουργεί ως προστάτης της καρδιάς των ανθρώπων.

Η σπερμιδίνη μπορεί να διατηρήσει την καρδιά σου νέα και να μειώσει τις πιθανότητες για υψηλή αρτηριακή πίεση και καρδιακή ανεπάρκεια.

Με άλλα λόγια, το τυρί θα μπορούσε πραγματικά να αυξήσει τη διάρκεια της ζωής σου αλλά και να προστατεύσει την καρδιά σου.

Στα πλαίσια της μελέτης εξετάστηκαν 800 Ιταλοί που καταναλώνουν τυρί και διαπιστώθηκε πως έχουν 40% χαμηλότερο κίνδυνο για καρδιαγγειακές νόσους.

Πρέπει να σου πούμε ότι την σπερμιδίνη θα την βρεις και σε μια σειρά από άλλες τροφές, όπως είναι τα δημητριακά ολικής άλεσης και τα όσπρια.