Ο Allan “Whitey” Snyder ήταν ο Makeup Artist και στενός φίλος της Marilyn Monroe. Είναι ο άνθρωπος που τη μετέτρεψε από ένα συνηθισμένο κορίτσι σε style icon. Είναι εκείνος που έχει καταφέρει πλέον όλος ο κόσμος να σέβεται τη μοναδική ομορφιά της Marilyn Monroe και να προσπαθεί να αντιγράψει έστω και κάτι απ’ το στιλ της.

Μερικά απ’ τα μυστικά ομορφιάς που χρησιμοποιούσε ο Snyder μπορούν να έχουν τέλεια εφαρμογή στο γυναικείο make up ακόμα και σήμερα, γι’ αυτό σας ρίξουμε μια ματιά στις τεχνικές του!

Βαζελίνη κάτω απ’ το make up

Ο Snyder συνήθιζε να εφαρμόζει μια στρώσει βαζελίνης στο πρόσωπο πριν ξεκινήσει την εφαρμογή του make up. Aυτό βοηθά την ενυδάτωση αλλά και τη διατήρηση της λάμψης κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τόνωσε τα χείλη σου με φυσικό τρόπο

Σε μια εποχή που η πιο εύκολη λύση για να ενισχύσεις τα χείλη σου είναι οι ενέσεις, ο Snyder έχει την πιο καλή απάντηση: Πολλές στρώσεις μολυβιού. Παίξε με τα μολύβια χειλιών και μην χρησιμοποιείς μόνο ένα χρώμα. Μολύβια ίδιου χρώματος σε διαφορετικές αποχρώσεις μπορούν να σου χαρίσουν τα έντονα χείλη που ονειρεύεσαι.

marylin-monroe

Η τέχνη του eyeliner

Κι εκεί πρέπει να σταματήσεις να έχεις εμμονή με ένα χρώμα. Τόνισε το περίγραμμα των ματιών σου με μαύρο και καφέ eyeliner και πρόσθεσε λευκό μολύβι στις εσωτερικές και εξωτερικές γωνίες των ματιών σου.

Το μυστικό της λευκής σκιάς ματιών

Λίγη λευκή σκιά ματιών στην εσωτερική γωνία του ματιού θα αναδείξει το βλέμμα και θα τονίσει τα μάτια. Στη συνέχεια μπορείς να προσθέσεις ό,τι άλλο χρώμα σκιάς επιθυμείς.