Όσο και αν δεν θέλουμε να το πιστέψουμε το καλοκαίρι έχει σχεδόν τελειώσει και οι περισσότεροι έχουμε επιστρέψει στην πόλη. Ωστόσο, αν υπάρχει κάτι που μπορεί να μας παρηγορήσει αυτό είναι το μαύρισμα που αποκτήσαμε με τις ατελείωτες ώρες που καθόμασταν κάτω από τον ήλιο.

Αυτοί είναι οι τρόποι που μπορείς να υιοθετήσεις προκειμένου να διατηρήσεις για περισσότερο καιρό το μαύρισμα των διακοπών.

Ενυδάτωση

Εάν υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να κάνεις, τότε είναι αυτό. Δεν υπάρχει υπερβολική ενυδάτωση γι’ αυτό βεβαιώσου ότι το δέρμα σου δεν θα έχει την ευκαιρία να στεγνώσει.

Μη χρησιμοποιείς καυτό νερό

Τα μεγάλα ζεστά ντους μπορούν να αφυδατώσουν το δέρμα σου, οπότε χρησιμοποίησε καλύτερα το κρύο νερό και χρησιμοποίησε μια ενυδατική κρέμα ή λάδι για ντους.

Απολέπιση

Ναι, χρειάζεται ακόμα να κάνεις απολέπιση γιατί τα νεκρά κύτταρα μπορούν να κάνουν το δέρμα να φαίνεται πιο θαμπό και λιγότερο λαμπερό, αλλά πρέπει να το κάνεις πολύ προσεκτικά για να διατηρήσεις το μαύρισμα.

Πιες πολύ νερό

Όπως και πριν η ενυδάτωση του οργανισμού σου είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας. Έκτος από το νερό φρόντισε να συμπεριλάβεις στη διατροφή σου τροφές πλούσιες σε β-καροτένιο, όπως η παπάγια, το καρότο, η γλυκοπατάτα και το μάνγκο.

Photo: vogue.es