Ψάχνεις απεγνωσμένα τον τέλειο τρόπο να χάσεις τα περιττά σου κιλά. Θες να αλλάξεις το μεταβολισμό σου και φυσικά να μπεις σε όλα τα παλιά σου παντελόνια. Νομίζεις πώς χρειάζεσαι δίαιτες πείνας; Κάνεις λάθος! Το μόνο που χρειάζεται είναι να αλλάξεις τρόπο σκέψης. Έτσι, βρήκαμε ποιοι είναι οι μύθοι γύρω από το φαγητό για να αρχίζεις να μπαίνεις στο πνεύμα της σωστής διατροφής και να αρχίσεις να σκέφτεσαι διαφορετικά απ’ ότι τώρα.

Ποιοι είναι οι μύθοι γύρω από το φαγητό;

  1. Κόβοντας όλες τις θερμίδες θα αδυνατήσεις: Όχι, το να κόψεις μαχαίρι το φαγητό δε σημαίνει ότι θα δεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς. Το σώμα σου θα καταρρακωθεί και ο οργανισμός σου θα καταπονηθεί. Θα χάνεις υγρά με αποτέλεσμα να αφυδατωθείς και όχι λίπος βλέποντας το σώμα σου να χαλαρώνει. Ενώ παράλληλα θα έχεις και απώλεια της μυϊκής σου δύναμης.
  2. Αθλείσαι άρα μπορείς να τρως ότι θες: Δεν σημαίνει ότι επειδή λιώνεις στο γυμναστήριο μπορείς να τρως ότι επιθυμείς. Το σώμα σου είναι επιρρεπή στο να πάρει κιλά ειδικά αν τρως μεγάλες και ανθυγιεινές ποσότητες φαγητού.
  3. Ότι τρως μετά τις 7 γίνεται λίπος: Οι θερμίδες δεν έχουν ραντάρ να ανιχνεύουν την ώρα. Αυτό που πρέπει να έχεις κατά νου είναι ότι το βραδινό σου γεύμα πρέπει να είναι 3 ώρες πριν κοιμηθείς.
  4. Λιγότερα γεύματα περισσότερα κιλά: Ο οργανισμός είναι ένα μηχάνημα. Για να κάψει πρέπει πρώτα να πάρει. Για να αδυνατήσεις, λοιπόν, πρέπει να παίρνεις περισσότερα γεύματα απλά σε μικρότερες ποσότητες και φυσικά σε πιο υγιεινή μορφή.