Ακούς πέτρες στην χολή και πανικοβάλλεσαι! Χαλάρωσε, δεν ήρθε και η καταστροφή του κόσμου! Δύο στους δέκα ανθρώπους αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα, έχουν δηλαδή πέτρες στην χολή κάποια στιγμή στην πορεία της ζωής τους οπότε, δεν είσαι εσύ ο μόνος-η. Για να διώξουμε, λοιπόν, κάθε άγχος από πάνω σου και να σε κάνουμε να ηρεμήσεις θα σου εξηγήσουμε τι είναι οι πέτρες στην χολή και θα σου μιλήσουμε αναλυτικά για όλες τις απορίες που ίσως έχεις γύρω από το θέμα.

Για να σε βάλουμε στο θέμα πρέπει αρχικά να σου εξηγήσουμε τι είναι η χολή. Η χοληδόχος κύστις (η χολή) είναι ένα όργανο του ανθρώπινου οργανισμού που έχει σχήμα αχλαδιού, βρίσκεται κάτω από την δεξιά πλευρά του ήπατος και κύριο σκοπό έχει να συγκεντρώνει το πεπτικό υγρό που παράγεται από το συκώτι.

Και τι είναι οι πέτρες στην χολή;

Οι πέτρες στην χολή είναι μικρές σκληρές μάζες που σχηματίζονται κυρίως όταν έχεις χοληστερόλη ή και χολικά άλατα που δημιουργούνται μέσα της, σταδιακά και λόγος είναι η διαταραχής συμπύκνωσης του υγρού της.

Στην αρχή οι πέτρες στην χολή δημιουργούνται αργά και εμφανίζονται σαν λάσπη, μικροί λίθοι ή ακόμα και ψευδοπολύποδες! Αυτοί σιγά σιγά μεγαλώνουν σε μέγεθος ή μπορεί και να πληθύνουν σε αριθμό.