Μήπως ήρθε η ώρα να αντικαταστήσεις τα ρούχα που φοράς στην προπόνηση σου και να πετάξεις τα παλιά; Πότε ήταν η τελευταία φορά που αγόρασες ρούχα για το γυμναστήριο σου; Πότε ήταν η τελευταία φορά που ξεκαθάρισες και πέταξες όσα είχαν καταστραφεί και ταλαιπωρηθεί; Τα πάρα πολλά πλυσίματα και το βάλε-βγάλε, μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την άνεση και την απόδοσή σου στο γυμναστήριο! Μάθε πότε πρέπει να αντικαταστήσεις τα ρούχα τους γυμναστηρίου και πώς να τα κάνεις να διαρκέσουν περισσότερο! Εμείς, φτιάξαμε για ‘σένα έναν εύχρηστο οδηγό, για να τον συμβουλευτείς…

Τα ρούχα συμπίεσης
Τα ρούχα συμπίεσης είναι ειδικά σχεδιασμένα για να αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος. Καλσόν συμπίεσης, κάλτσες, μανίκια κτλ. μπορούν να σε βοηθήσουν να «συνέλθεις» πιο γρήγορα από την προπόνηση. Στην πάροδο του χρόνου, όμως, μπορούν να χάσουν την αποτελεσματικότητα τους.

Διάρκεια ζωής: 6 μήνες – 1 έτος
Καλό είναι να πεις bye-bye στα ρούχα συμπίεσης, όταν νιώθεις άβολα φορώντας τα, γιατί σου παραείναι άνετα.

Καν’ τα να διαρκέσουν περισσότερο: Πλύνε τα ρούχα συμπίεσης μετά από κάθε εφαρμογή, διότι τα έλαια του σώματος και η βρωμιά μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο το υλικό συμπίεσης τους. Απέφυγε επίσης το στύψιμο, κατά το πλύσιμο.

Αθλητικά σουτιέν
Διάρκεια ζωής: Ένα έτος (ή λιγότερο, αν κάνεις συχνές προπονήσεις)
Αποχαιρέτα τα παλιά σου αθλητικά σουτιέν όταν δεν εφαρμόζουν και δε στηρίζουν πια σωστά το στήθος σου, κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Κάν’ τα να διαρκέσουν περισσότερο: Πλύν’ τα στο χέρι.

Μαγιό
Τα χημικά της πισίνας, μπορούν να φθείρουν τις ίνες του μαγιό, και έτσι να χάσει το σχήμα του. Σου έχουμε ήδη πει πώς να πλύνεις το μαγιό σου σωστά!

Διάρκεια ζωής: 6 μήνες – 2 έτη

Ώρα να πετάξεις το παλιό σου μαγιό όταν: παρατηρήσεις σε αυτό ξεθωριασμένα σημεία ή μικροσκοπικές λευκές ίνες να έχουν σκάσει προς τα έξω.

Κάν’ τα να διαρκέσουν περισσότερο: Ξεπλύνετε το μαγιό σου με νερό βρύσης μετά από το κολύμπι στην πισίνα.