Μπορεί να μην το γνωρίζεις, όμως, ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για τον οργανισμό σου καθώς βοηθά την πέψη, την ανάπτυξη αλλά και την αναπαραγωγή. Ο ψευδάργυρος βρίσκεται σ’ όλα τα ζωικά και φυτικά κύτταρα. Ειδικά στην παιδική ηλικία, ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για την ανάπτυξη του παιδιού.

Πώς μπορείς, όμως, να καταλάβεις εάν εσύ ή κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς σου έχει έλλειψη ψευδαργύρου;

Λοιμώξεις

Οι συνεχείς λοιμώξεις αποτελούν ένα σημάδι έλλειψης ψευδαργύρου. Ο ψευδάργυρος συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού σου. Εάν εκείνο δεν λειτουργεί σωστά και είσαι επιρρεπής στις ασθένειες, τότε ενδεχομένως χρειάζεσαι συμπλήρωμα ψευδαργύρου.

Απώλεια μαλλιών

Η απώλεια των μαλλιών είναι επίσης ένα σημάδι, ωστόσο, δεν θα πρέπει να λαμβάνεται μόνο του υπόψιν, καθώς μόνο εάν έχεις σοβαρή έλλειψη ψευδαργύρου θα δεις τα μαλλιά σου να αραιώνουν.

Μειωμένη γεύση και όσφρηση

Εάν δεν καταλαβαίνεις τη γεύση όσων τρως και πίνεις, ενώ παράλληλα δεν μυρίζεις καλά και δεν συντρέχει κάποιος άλλος λόγος γι’ αυτό (συνάχι), τότε πιθανώς να υποφέρεις από έλλειψη ψευδαργύρου.

Εάν παρατηρήσεις ορισμένα απ’ τα παραπάνω συμπτώματα ή όλα τα παραπάνω στον συνδυασμό τους, τότε καλό είναι να συμβουλευτείς τον γιατρό σου.