Πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν να “ανοίξουν” και να μιλήσουν για τα συναισθήματα τους με αποτέλεσμα να το ρίχνουν στο φαΐ! Η λύση δεν είναι να πνίγεις τα συναισθήματά σου τρώγοντας τα αλλά πρέπει να αρχίσεις να μιλάς! Με το να μιλήσεις σε κάποιον για τις ανησυχίες και τα προβλήματα σου σε βοηθάει να διευρύνεις  το συναίσθημα σου και ίσως να φτάσεις σε επίλυση του προβλήματος σου.

Μπορείς να ξεκινήσεις πρώτα με την οικογένεια σου, τους φίλους σου ή κάποιον εκπαιδευτικό που σου αποπνέει εμπιστοσύνη. Έχεις σκεφτεί πότε ότι αν μιλήσεις, εκτός του ότι θα νιώσεις ότι σου φεύγει ένα βάρος, η ομιλία σου με ένα άλλο άτομο, που μπορεί να κρίνει πιο αντικειμενικά, μπορεί να δώσει φως στο “μυστήριο”.

Τώρα αν στο παρελθόν ήρθαν στη ζωή σου άτομα, που καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη σου πρέπει να μάθεις να εμπιστεύεσαι από την αρχή. Είναι δύσκολο αλλά μπορείς να τα καταφέρεις! Δεν πρέπει ένα κακό περιστατικό να σε αποξενώσει από τους ανθρώπους!

Όπως είπαμε και στην αρχή σου είναι δύσκολο να ανοιχτείς και βρίσκεις παρηγοριά στο φαγητό. Πολλοί άνθρωποι που αντιμετωπίζουν θέματα με το βάρους τους ή με την εικόνα τους έχουν άλυτα συναισθήματα. Η καλύτερη λύση είναι να επισκεφτείς ένα ειδικό αλλά μπορείς σε αρχικό στάδιο να κάνεις δουλειά και μόνος σου.Δεν πρέπει να ρίχνεις το φταίξιμο πάνω σου  και πρέπει να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Βρες που φταις και πάρε το φταίξιμο που σου αναλογεί, όχι παραπάνω. Γενικά  πρέπει να επικεντρωθείς στα συναισθήματα σου και όχι στο πρόβλημα. Χρησιμοποίησε λέξεις όπως “αισθάνομαι” ή “ένιωσα”.

Πρέπει να μάθεις πως να αγαπάς τον εαυτό σου και να παλέψεις για αυτόν. Θέλει υπομονή και δύναμη αλλά σιγά-σιγά θα δεις ότι θα αρχίσεις να νιώθεις καλύτερα!

 

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Επιστροφή στην κατηγορία