Ένας εργοδότης πάντα θα σε ρωτήσει εάν έχεις απορίες στο τέλος της συνέντευξης για δουλειά. Κι εσύ εκείνη τη στιγμή ίσως πέσεις στο «τρυπάκι» και δεν θέλεις να «πρήξεις» τον υποψήφιο εργοδότη σου με ερωτήματα, έτσι καταλήγεις να φεύγεις αφενός με απορίες κι αφετέρου χωρίς να γνωρίζεις ακόμα και βασικές πληροφορίες!

Να θυμάσαι: Το ότι πήγες για συνέντευξη για δουλειά, δεν σημαίνει ότι θα σε πάρουν τηλέφωνο και για δεύτερο ραντεβού, επομένως ό,τι απορία έχεις πρέπει να τη λύσεις στην πρώτη συνάντηση.

Σύμφωνα με το περιοδικό TIME, δεν πρέπει να φύγεις απ’ τη συνέντευξη για δουλειά πριν κάνεις τις παρακάτω τρεις ερωτήσεις.

Για την εταιρική κουλτούρα

Η εταιρική κουλτούρα μιας εταιρείας είναι η ατμόσφαιρα η οποία ενώνει τους εργαζομένους της. Πρόκειται για τους κανόνες συμπεριφοράς, τις δραστηριότητες, τις αξίες, τα κίνητρα και μια σειρά άλλων καίριων ζητημάτων.

Εάν ρωτήσεις για την εταιρική κουλτούρα, τότε θα γνωρίσεις καλύτερα την εταιρεία και ο εργοδότης θα καταλάβει ότι πραγματικά ενδιαφέρεσαι για τη δουλειά.

Ποιο είναι το επόμενο βήμα της συνέντευξης;

Για να κάνεις όσο το δυνατό λιγότερο επίπονη τη διαδικασία αναμονής μετά τη συνέντευξη, πρέπει να ρωτήσεις τι διαδικασία ακολουθείται. Εάν σου πουν να περιμένεις τηλέφωνο, ρώτησε εάν γνωρίζουν το πότε, προσεγγιστικά πάντα. Εάν πρέπει να περάσεις από δεύτερο ραντεβού, ρώτα τη διαδικασία για να προετοιμαστείς κατάλληλα.

συνέντευξη δουλειά

Πώς είναι η μέρα ενός εργαζόμενου;

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζεις τις καθημερινές σου ευθύνες. Έτσι, θα μπορέσεις να έχεις μια ολοκληρωμένη εικόνα για το ποιες θα είναι οι υποχρεώσεις κι αρμοδιότητές σου. Φυσικά, η συγκεκριμένη ερώτηση θα προκαλέσει και το ενδιαφέρον του εργοδότη προς το πρόσωπό σου.

Διάβασε σχετικά:

Μικρά tips για να κερδίσεις τις εντυπώσεις στη συνέντευξη για δουλειά που ετοιμάζεσαι να πας