Κάνεις μερεμέτια στο σπίτι, κόβεις κρεμμυδάκια, έπεσε το τασάκι στο πόδι σου, ξυρίζεσαι στο μπάνιο, τηγανίζεις μπέικον. Μερικές απλές, καθημερινές και φαινομενικά ακίνδυνες δουλειές του σπιτιού… Που όμως μπορεί να προκαλέσει μικροατύχημα. Δεν είναι ότι θα συμβεί καμιά καταστροφή, αλλά και πάλι είναι αρκούντως ενοχλητικό ξεφυλλίζοντας περιοδικό να κοπείς, να ματώσει το δάχτυλό σου, να μην σταματά να τρέχει το αίμα και να γεμίζεις ρούχα-χαρτιά-έπιπλα. Όλα αυτά από ένα δάχτυλο.

Επειδή αυτά συμβαίνουν, διάβασε προσεκτικά το άρθρο και κάντο bookmark. Θυμήσου το, κάποια στιγμή θα σου χρειαστεί.

Μελανιά

  • Αν η μελανιά είναι φρέσκια, πάρε μια μπάλα βαμβάκι και μούλιασέ τη σε ξύδι. Το ξύδι θα πάρει το σκουρόχρωμο χρώμα της και θα την κάνει να εξαφανιστεί γρηγορότερα.
  • Εφάρμοσε λίγο βιτάμ και χτένισε το σημείο με χτένα. Η μελανιά θα γίνει πιο ανεπαίσθητη και σταδιακά θα εξαφανιστεί. Η συνταγή μπορεί να εφαρμοστεί και για πιπιλιά, αλλά στην περίπτωση αυτή εδώ θα βρεις ό,τι χρειάζεται να ξέρεις.
  • Αν έχεις παίδί, έχε πάντα διαθέσιμα μερικά φακελάκια κέτσαπ. Αν τα βάλεις για λίγα λεπτά στην κατάψυξη, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ιδανικά στις μελανιές του παιδιού, λόγω μεγέθους και περιορισμού των διαρροών.

Έγκαυμα

Μη δοκιμάσεις τα παραδοσιακά γιατροσόφια (βλέπε οδοντόκρεμα), αλλά διάβασε εδώ προσεκτικά τι πρέπει να κάνεις. Δύο γρήγορες λύσεις για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα άμεσα:

  • Τρίψε ωμή πατάτα.
  • Τρίψε ντομάτα και προσπάθησε ειδικά τα σποράκια της ντομάτας να έρθουν σε επαφή με το έγκαυμα.

Κοψίματα

  • Αν πρόκειται για ένα επιφανειακό κόψιμο, γλέιψε το σημείο κατευθείαν! Συστατικά που περιέχει το ανθρώπινο σάλιο διευκολύνουν την επούλωση του κοψίματος.
  • Αν πρόκειται για κάποιο μικρό κόψιμο που όμως σε ταλαιπωρεί γιατί αιμορραγεί υπερβολικά, βάλτο κάτω από κρύο νερό και στη συνέχεια, εφάρμοσε λίγο καπνό! Κατευθείαν η πληγή θα σταματήσει να αιμορραγεί.
  • Αν πρόκειται για πιο σοβαρή περίπτωση, διάβασε αναλυτικά πώς θα την αντιμετωπίσεις.
Tip!

Επίμονος λόξυγγας, πονοκέφαλος, τσίμπημα κουνουπιού, σου άνοιξε η μύτη; Και αυτά μπορεί να σου συμβούν στο σπίτι και είναι εξίσου ενοχλητικά. Διάβασε πώς τα αντιμετωπίζεις.