Νομίζεις ότι τα χρυσόψαρα δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις στον καθαρισμό τους αφού ζουν μέσα σε μία γυάλα και δεν τρώνε και πολύ φαγητό πέρα από λίγη συμπυκνωμένη τροφή την ημέρα. Κάνεις λάθος! Η καθαριότητα των χρυσόψαρων είναι μεγάλο θέμα και εμείς θα σου πούμε και φυσικά θα σου εξηγήσουμε όλα όσα πρέπει να έχεις υπόψιν σου.
goldfish-ipop.gr

Τι πρέπει να ξέρεις γύρω από την καθαριότητα των χρυσόψαρων;

  1. Μην ξεχνάς το φίλτρο: Τα χρυσόψαρα είναι ένα είδος ψαριού που είναι η ιδιαίτερα παραγωγικό σε ακαθαρσίες. Όπως κατάλαβες αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το ενυδρείο γεμίζει πολύ συχνά με ακαθαρσίες και γι’αυτό το λόγο πρέπει να βάλεις φίλτρο. Αυτό το φίλτρο θα διατηρεί το νερό καθαρό και θα απομακρύνει τις βρομιές που μαζεύονται. Για να επιλέξεις το σωστό φίλτρο πρέπει να διαλέξεις ένα φίλτρο το οποίο να καλύπτει τα λίτρα νερού που περιέχονται στην γυάλα. Το μικρό φίλτρο δεν μπορεί μπορεί να καθαρίσει το νερό όσο καλά επιβάλλεται και θα δημιουργεί πρόβλημα στην υγεία των χρυσόψαρων.
  2. Άλλαξε το νερό ανά τακτά χρονικά διαστήματα: Για να διατηρήσεις υγιή τα χρυσόψαρα σου πρέπει να αλλάζεις το 20% του νερού τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και κάθε μήνα θα πρέπει να κάνεις συνολική αλλαγή όλου του όγκου του νερού ανά ένα μήνα.
  3. Προσοχή στην θερμοκρασία: Η θερμοκρασία του νερού του ενυδρείου πρέπει να είναι στους 24 βαθμούς! Αν είναι κάτω πάνω από αυτοί την θερμοκρασία αυξάνεται ο κίνδυνος να αναπτυχθούν βακτήρια και να κινδυνέψουν τα χρυσόψαρα σου.