Υποφέρεις και εσύ; Η βουλωμένη μύτη σου, δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα, δεν σου επιτρέπει να νιώθεις τις μυρωδιές και φυσικά ούτε ακόμα και να κοιμηθείς ευχάριστα.

Μπορεί το πρόβλημα σου να έχει πολλές αιτίες, να κρύωσες, να έχεις αλλεργία αλλά δεν είναι ο λόγος που το έπαθες αυτός που μας αφορά. Εμάς μας νοιάζει πώς θα λύσεις το πρόβλημα σου. Γι’αυτό βρήκαμε πολλές και πάνω απ’όλα τελείως φυσικές λύσεις και σου τις παρουσιάζουμε.
dying-ipop.gr

Τι να κάνεις αν έχεις βουλωμένη μύτη για να πάρεις επιτέλους ανάσα;

  1. Μπες στο μπάνιο και άνοιξε το νερό στο ζεστό: Ένα μπάνιο διαρκείας με ζεστό νερό θα σου κάνει πολύ καλό.  Οι υδρατμοί είναι αυτοί που θα ξεβουλώσουν την μύτη σου και θα σε κάνουν να αισθανθείς πολύ καλύτερα.
  2. Κομπρέσα: Αν δεν θες να ακολουθήσεις την συμβουλή του μπάνιου υπάρχει και άλλη εναλλακτική και μάλιστα το ίδιο αποτελεσματική λύση. Βρέξε μια πετσέτα με ζεστό νερό και ακούμπησε την για λίγα λεπτά (μέχρι να αρχίσει να κρυώνει) πάνω στην μύτη σου. Θα ανακουφιστείς αμέσως.
  3. Βάλε την κατσαρόλα στην φωτιά: Βάλε αρκετό νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και όταν αυτό αρχίζει να βράζει καλά άνοιξε το καπάκι βάλε από πάνω το κεφάλι (φυσικά κρατώντας απόσταση από το νερό) και προσπάθησε να πάρεις ανάσα από την μύτη. Σου υποσχόμαστε ότι όσο βουλωμένη και αν είναι η μύτη σου θα τα καταφέρεις.
  4. Κάνε πλύσεις με αλατόνερο: Για να μπορέσεις να βάλεις το αλατόνερο στην μύτη σου θα χρειαστείς μία σύριγγα (χωρίς την βελόνα). Βάλε μέσα λίγες σταγόνες αλατόνερο και τοποθέτησε την σύριγγα στην μύτη. Μετά φύσηξε καλά την βουλωμένη μύτη σου και αυτή θα ξεβουλώσει.
Πώς να φτιάξεις σωστά το δικό σου αλατόνερο;

Ο πιο σωστός τρόπος να φτιάξεις αλατόνερο είναι ο εξής: Βάλε ένα μπρίκι με νερό στη φωτιά και άστο να βράσει για λίγα λεπτά. Απομάκρυνε το μπρίκι από την φωτιά και ρίξε μέσα σε αυτό μια κουταλιά αλάτι.

Σημείωση!

Μην ξεχνάς ότι τώρα που έχεις βουλωμένη μύτη πρέπει να πίνεις περισσότερα υγρά για να μην αφυδατωθεί ο οργανισμός σου και φυσικά για να μην κρατήσει περισσότερο αυτό το ενοχλητικό σου μπούκωμα.