Τα τζιν παντελόνια αποτελούν την πιο εύκολη λύση για τις καθημερινές σου βόλτες. Είναι άνετα, συνδυάζονται εύκολα και πάνω απ’όλα ταιριάζουν πολύ με το στιλ σου. Ξέρεις, όμως, ότι τα τζιν ρούχα αν δεν ακολουθείς μια ιεροτελεστία την ώρα που τα πλένεις, φθείρονται και χαλούν; Δεν το ήξερες;

Νόμιζες ότι επειδή είναι ανθεκτικά μπορείς να τους συμπεφέρεσαι, όπως επιθυμείς; Μεγάλο λάθος! Εμείς, θα σου δώσουμε όλες τις πληροφορίες για το πως πλένονται τα τζιν παντελόνια αλλά και γενικότερα όλα τα τζιν ρούχα και θα δεις ότι αν ακούσεις τις συμβουλές μας σε λίγο καιρό θα μας ευχαριστείς.

Αυτά πρέπει να κάνεις όταν πλένεις τα τζιν παντελόνια σου:

  1. Πλύνε τα όλα μαζί: Μάζευε όλα τζιν παντελόνια σου ή και όσα άλλα τζιν ρούχα έχεις και βάλε τα όλα μαζί στο πλυντήριο γιατί ειδικά όταν είναι καινούργια βγάζουν χρώμα και μπορούν να φθείρουν τα υπόλοιπα ρούχα σου.
  2. Γύρισμα ανάποδα: Καλό θα ήταν να γυρνάς τα τζιν παντελόνια σου αλλά και γενικότερα όλα τα ρούχα σου ανάποδα πριν τα βάλεις στο πλυντήριο.
  3. Δεν χρειάζονται μαλακτικό: Τα τζιν ρούχα έχουν σκληρό ύφασμα και, όπως λένε οι ειδικοί έτσι πρέπει να παραμείνει. Για αυτό τον λόγο δεν χρειάζεται να βάζεις μαλακτικό την ώρα του πλυσίματος. Αυτό θα μαλακώσει και θα φθείρει τις ίνες τους.
  4. Νερό; Φυσικά κρύο! Η ιδανική θερμοκρασία για να πλένεις τα τζιν σου ρούχα σου είναι χαμηλή και συγκεκριμένα γύρω στους 30 βαθμούς.
  5. Σωστό άπλωμα: Συνήθως τα τζιν ρούχα ανοίγουν στην μέση και σε εκνευρίζουν. Σε αυτό φταίει ο τρόπος που τα απλώνεις! Γι’αυτό μάθε τον σωστό. Όταν βγάλεις από το πλυντήριο τα τζιν παντελόνια σου τίναξε τα καλά και στην συνέχεις άπλωσε τα από τα πατζάκια.
  6. ‘Οχι συχνό πλύσιμο: Τα τζιν παντελόνια σου δεν χρειάζεται να τα πλένεις κάθε φορά που τα φοράς.