Τα περισσότερα σκυλιά λατρεύουν το φαγητό και μάλιστα θέλουν να δοκιμάζουν αυτό που βλέπουν εμάς να τρώμε. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα τρόφιμα, κατάλληλα για τα σκυλάκια και κάποια από αυτά μπορούν να φανούν επικίνδυνα και να τους προκαλέσουν μεγάλο κακό!

Έτσι, αν έχεις σκυλάκι ή κάποιο άλλο κατοικίδιο, πρέπει να γνωρίζεις τι μπορείς να του δώσεις και τι όχι! Κι όχι μόνο αυτό! Πρέπει ακόμη να προσέχεις να μη κάνει κάποια επιδρομή στον πάγκο της κουζίνας, τα ντουλάπια ή ακόμη και τα σκουπίδια σου, χωρίς να πάρεις είδηση!

Το αβοκάντο, όπως σου έχουμε πει και στο παρελθόν, είναι ένα πολύ καλό τρόφιμο για εμάς τους ανθρώπους. Περιέχεται σαν συστατικό σε πολλές μάσκες προσώπου και μαλλιών, αλλά και στις σαλάτες σου, όταν κάνεις δίαιτα. Μπορεί να είναι μία πολύ υγιεινή τροφή για εμάς τους ανθρώπους, ωστόσο δεν είναι το ίδιο καλή και για τους σκύλους.

Μη δίνεις αβοκάντο στον σκύλο σου!

Κι αυτό γιατί αποτελεί μία από τις πιο βλαβερές τροφές για τους σκύλους, τις γάτες, τα πουλάκια και τις αγελάδες! Το αβοκάντο περιέχει την περσίνη, μία ελαιοδιαλυτή τοξίνη που βρίσκεται σε ειδικά κύτταρα, τους ιδιοπλάστες. Αυτή εντοπίζεται στα φύλλα, στον καρπό και στους κόκκους του φρούτου. Η περσίνη μπορεί να καταναλωθεί μόνο από ανθρώπους που δεν είναι αλλεργικοί σε αυτή.

Ωστόσο για τα ζώα, είναι τοξική. Προκαλεί φλεγμονή στους αδένες και βλάβη στους μυς της καρδιάς, με αποτέλεσμα την καρδιακή ανεπάρκεια. Πιο συγκεκριμένα, στους σκύλους προκαλεί εμετούς, διάρροιες και βλάβες του γαστρεντερικού σωλήνα.
Συνεπώς, πρέπει να αποφεύγεις να δίνεις αβοκάντο ή οποιοδήποτε τρόφιμο περιέχει αβοκάντο στον μικρό σου φίλο, γιατί ίσως αποδειχθεί θανατηφόρο για αυτόν!