Θεωρούμε δεδομένο ότι δεν πρέπει να βάλεις ποτέ στο φούρνο μικροκυμάτων μέταλλο. Αυτό, βέβαια, το γνωρίζεις ή αναγκάστηκες να το μάθεις με το δύσκολο τρόπο: σπίθες και μίνι εκρήξεις στο εσωτερικό του φούρνου σου. Ωστόσο, είναι κι άλλα τα αντικείμενα που πρέπει να παραμείνουν εκτός του φούρνου μικροκυμάτων. Μην πεις ότι δεν σε προειδοποιήσαμε!

 1. Αυγά: Μη διανοηθείς να τα βράσεις βάζοντάς τα στο φούρνο μικροκυμάτων. Η θερμότητα του φούρνου θα αυξήσει τον ατμό στο εσωτερικό του αυγού και θα εκραγεί!
 2. Χάρτινες και πλαστικές σακούλες: Βγάζουν τοξικά αέρια και μπορεί να πάρουν φωτιά.
 3. Κόκκινη σάλτσα χωρίς καπάκι: Κατά πάσα πιθανότητα θα πασαλείψει όλο το φούρνο μικροκυμάτων.
 4. Συσκευασία γιαουρτιού: Δεν είναι κατάλληλες για το φούρνο μικροκυμάτων. Υπάρχει ο κίνδυνος το πλαστικό να λιώσει και να καταλήξει στο φαγητό σου.
 5. Φρούτα: Τα περισσότερα είτε θα εκραγούν είτε θα καούν.
 6. Κόκκινες πιπεριές: Μπορεί να καούν στο φούρνο μικροκυμάτων, αλλά ο κίνδυνος είναι να ανοίξεις την πόρτα του φούρνου και να πεταχτεί ο χυμός τους στο πρόσωπό σου.
 7. Θερμός: Αν είναι από ανοξείδωτο ατσάλι, μην επιχειρήσεις να το βάλεις.
 8. Πιάτο με διακόσμηση από μέταλλο: Τα χρυσά λουλουδάκια που έχει το πιάτο είναι σημάδι ότι δεν κάνει να μπει στο φούρνο.
 9. Τάπερ: Αν δεν αναγράφουν ότι είναι κατάλληλα για φούρνο μικροκυμάτων, καλύτερα να αποφύγεις να τα βάλεις.
 10. Αλουμινόχαρτο: Είναι από μέταλλο και θα πιάσει φωτιά.
 11. Ρούχα: Παρόλο που θεωρητικά δεν είναι κακό, τα περισσότερα έχουν μεταλλικές λεπτομέρειες ή πλαστικά κουμπιά, τα οποία μπορεί να λιώσουν και να καταστρέψουν το ύφασμα.
 12. Τίποτα: Δεν είναι σωστό να λειτουργεί ο φούρνος όταν είναι άδειος. Σταδιακά θα χαλάσει.