Μαθήματα που πρέπει να διδάξει κάθε πατέρας στον γιο του!

LIKE US ON FACEBOOK

Αν και πολλοί πιστεύουν ότι οι μητέρες παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο στη ζωή και την ανατροφή του παιδιού, υπάρχουν πράγματα που ο πατέρας θα κάνει σίγουρα καλύτερα και υπάρχουν ορισμένα μαθήματα που πρέπει να διδάξει κάθε πατέρας στον γιο του!

Κατ ‘αρχάς, το αγόρι έρχεται κάτω από την επίβλεψη των δασκάλων του νηπιαγωγείου, και στη συνέχεια πηγαίνει σε ένα σχολείο όπου οι γυναίκες αποτελούν το 90% των δασκάλων. Το παιδί είναι συνεχώς στην επιρροή των γυναικών, και δεν έχει την εκπαίδευση των ανδρών. Διάβασε παρακάτω να μάθεις 8 πράγματα που πρέπει να διδάξει κάθε πατέρας τον γιο του.

Πράγματα που πρέπει να διδάξει κάθε πατέρας στον γιο του:

  • Πρέπει να του εξηγήσει πόσο σημαντικό είναι να ξέρει πότε να κερδίζει και πότε να χάνει

Εκτός από τους φίλους, ποιος θα μπορούσε να είναι καλύτερη παρέα για ένα παιδί σε  διαγωνισμούς και σε παιχνίδια; Ο μπαμπάς, βέβαια. Μέσα από αυτά τα παιχνίδια, το παιδί θα νιώσει τη γεύση της νίκης και θα συνειδητοποιήσει πόση προσπάθεια χρειάζεται για να την φτάσει.
Και για τον πατέρα, τέτοια παιχνίδια θα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να εξηγήσει στο γιο του ότι οι ήττες είναι αναπόφευκτες. Εάν πέσεις, απλά πρέπει να σηκωθείς και να συνεχίσεις, και δεν υπάρχει τίποτα ντροπιαστικό σε μια αποτυχία.

  • Πρέπει να του μάθει πως να συμπεριφέρεται στις γυναίκες!

Μια μητέρα μπορεί επίσης να πει στον γιο της πώς να συμπεριφέρεται σε μια γυναίκα, αλλά μόνο ο πατέρας θα είναι σε θέση να τα δείξει όλα αυτά μέσω του δικού του παραδείγματος. Θα είναι θαυμάσιο αν ο γιος του μάθει από εκείνον όλα τα σημαντικά πράγματα για τις γυναίκες. Όχι από φίλους, όχι από το Διαδίκτυο, αλλά από τον πατέρα, αυτό είναι σημαντικό. Πάρε το γιο σου μαζί σου για να αγοράσεις λουλούδια για τη μαμά. Πηγαίνετε στο κατάστημα μαζί και ευγενικά μιλήστε με το ταμείο, έτσι ώστε το παιδί να μην διστάζει να επικοινωνήσει με άγνωστες γυναίκες.

  • Πρέπει να του κάνει μία αντρική συζήτηση για την αγάπη

Άφησε το γιο σου να μάθει για αυτό το πανίσχυρο συναίσθημα από αντρικές συζητήσεις για την αγάπη, όταν έρθει η ώρα. Για έναν έφηβο, θα είναι ένα πολύτιμο δώρο αν ο πατέρας του, του μιλήσει για την πρώτη του αγάπη και ότι δεν πρέπει να βιαστεί γιατί είναι καλύτερο να περιμένει το σωστό κορίτσι που θα δημιουργήσει μια σπίθα στην ψυχή του. Τέτοιες συνομιλίες θα είναι εξαιρετικά χρήσιμες για την αμοιβαία εμπιστοσύνη.

  • Πρέπει να του μάθει πως να αντεπιτίθεται 

Ένας πατέρας είναι ο μόνος που μπορεί να διδάξει σωστά στον γιο του να είναι ισχυρός και σταθερός, να υπερασπίζεται τον εαυτό του και ό,τι είναι σωστό. Μπορεί να τον διδάξει για το πότε πρέπει να βρυχάται, έτσι ώστε ο δράστης να μην πλησιάζει και όταν είναι πιο λογικό να μην δίνει έμφαση στις προκλήσεις και να ηρεμεί.
Πρέπει να εξηγήσει στον γιο του και να του  δείξει μέσω παραδειγμάτων ότι η καλοσύνη δεν είναι αδυναμία.

  • Πρέπει να τον βοηθήσει να σχηματίσει την δικιά του άποψη για τον κόσμο

Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι ιδιαίτερο εδώ. Απλά να είσαι εκεί κατά καιρούς και να του μιλάς. Το παιδί πρέπει να καταλάβει ότι δεν υπάρχει μόνο η μαμά με τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες της, αλλά και ένα άλλο άτομο με διαφορετική προσέγγιση.

Φυσικά, όταν πρόκειται για την ανατροφή, οι γονείς πρέπει να βρίσκονται στην ίδια πλευρά. Αλλά σχετικά με τις απόψεις του κόσμου, η φιλοσοφία τους μπορεί να είναι πολύ διαφορετική. Και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Με τη βοήθεια του πατέρα, το παιδί θα δει ότι υπάρχουν πολλές απόψεις για τα ίδια φαινόμενα, μαθαίνοντας να αναλύει και να διαμορφώνει τη δική του άποψη για τα πράγματα.

  • Πρέπει να εμπλουτίσει την εμπειρία του παιδιού με νέες αισθήσεις

Όλα ξεκινούν όταν είναι ακόμα μωρό. Ωστόσο, ακόμη και μέχρι την ηλικία των 6 μηνών, μπορεί να αισθανθεί τη διαφορά μεταξύ γυναικείων και ανδρικών εκδηλώσεων αγάπης. Σε αντίθεση με τις μητέρες που χαϊδεύουν  και φροντίζουν, οι πατέρες προτιμούν τα ενεργά παιχνίδια με έναν «αρρενωπό χαρακτήρα», όπως το τράβηγμα ή το κτύπημα. Οι μητέρες συνήθως εξετάζουν όλα αυτά με ήρεμο τρόμο, αλλά το παιδί λαμβάνει μια πληθώρα οπτικών, ακουστικών και απτών αισθήσεων και μια νέα εμπειρία σχετικά με τον δικό τους χώρο.

  • Πρέπει να του διδάξει αντρικά κόλπα

Υπάρχουν τέτοια πράγματα που κάνουν οι άνδρες τα οποία μοιάζουν με μαγεία στις περισσότερες γυναίκες! Για παράδειγμα, ανάβουν την φωτιά, επισκευάζουν ένα αυτοκίνητο. Ακόμα κι αν το παιδί σου είναι 100%  παιδί της πόλης, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η δυνατότητα να ανάψει μία φωτιά θα είναι χρήσιμη για τον μέλλον. Σε κάθε εταιρεία, οι δεξιότητες που περιγράφονται παραπάνω θα προσθέσουν 100 πόντους στη φήμη του γιου σου.

  • Πρέπει να τον μάθει να διαχειρίζεται οικιακά καθήκοντα

Φυσικά, αναφερόμαστε στο δέσιμο μιας γραβάτας, στο ξύρισμα και το σιδέρωμα των πουκάμισων. Αν και τώρα η απάντηση σε οποιαδήποτε ερώτηση μπορεί να βρεθεί στο Διαδίκτυο, δεν μπορείς παρά να παραδεχθείς ότι θα είναι πολύ καλύτερα αν το μάθει αυτό από τον πατέρα του. Και ναι, είναι ο πατέρας και κανένας άλλος που μπορεί να δείξει στον γιο του ότι οι άνδρες μπορούν επίσης να μαγειρέψουν, τουλάχιστον για να μην πεθάνουν από την πείνα.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved