Μάθε τα πάντα γύρω από το πνευμονικό οίδημα

LIKE US ON FACEBOOK

Για να σε βάλουμε στο θέμα θα πρέπει αρχικά να σου πούμε τι είναι το πνευμονικό οίδημα και φυσικά να σου δώσουμε όσες παραπάνω πληροφορίες μπορούμε για τις κατηγορίες του και τους λόγους που το έχεις πάθει.

Τι είναι το πνευμονικό οίδημα;

Με τον όρο πνευμονικό οίδημα αναφερόμαστε σε μια πάθηση των πνευμόνων που εκδηλώνεται όταν οι κυψελίδες γεμίσουν με περίσσευμα υγρού το οποίο υγρό έχει διαρρεύσει από τα αιμοφόρα αγγεία.

Από τι μπορείς να πάθεις πνευμονικό οίδημα;

Οι κύριες αιτίες από τις οποίες μπορείς να πάθεις πνευμονικό οίδημα είναι δύο. Σε αυτά που οφείλονται στην καρδιά και έχουν τον όρο καρδιογενές πνευμονικό οίδημα και στα άλλα σε αυτό δηλαδή που οφείλονται σε άλλα αίτια και ονομάζεται μη καρδιογενές πνευμονικό οίδημα.

Για το καρδιογενή πνευμονικό οίδημα:

Κύριος λόγος για το καρδιογενή πνευμονικό οίδημα είναι η καρδιακή ανεπάρκεια, η μειωμένη δηλαδή ικανότητα της καρδιάς να διαχειριστεί το αίμα που κυλάει στο ανθρώπινο σώμα.

Για το μη καρδιογενές πνευμονικό οίδημα οι λόγοι είναι περισσότεροι και είναι οι εξής:

  1. Νεφρική ανεπάρκεια: Ο οργανισμός όσων παθαίνουν νεφρική ανεπάρκεια, δεν μπορεί να αποβάλει τα υγρά και έτσι δημιουργείται πνευμονικό οίδημα.
  2. Νευρογενές πνευμονικό οίδημα: Αυτό συμβαίνει κυρίως μετά από κάποιον σοβαρό τραυματισμό τότε δηλαδή που ο οργανισμός δεν μπορεί να διαχειριστεί τα περιττά υγρά.
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved