Τα καλλυντικά για να διατηρούνται πρέπει να προσέχεις και φυσικά να διαλέγεις το μέρος που θα τα αποθηκεύεις γιατί αλλιώς η σύνθεση τους είναι πολύ εύκολο να αλλοιωθεί.

Να θυμάσαι πως η αλλαγή της θερμοκρασίας κάνει μεγάλο κακό στην σύνθεση τους οπότε καλό θα ήταν να τα αφήνεις σε μέρος σκιερό και φυσικά όπου η θερμοκρασία δεν είναι υψηλή.

Ποια είναι, λοιπόν, τα μέρη που δεν πρέπει να αφήνεις τα καλλυντικά σου;

  • Κοντά στο καλοριφέρ: Δεν πρέπει να βάζεις τα καλλυντικά σου ποτέ κοντά στο καλοριφέρ ή στο air condition αν το χρησιμοποιείς για θέρμανση. Αν το κάνεις θα παρατηρήσεις πως η υφή τους θα αλλοιωθεί πως μπορεί να αλλάξει ακόμα και το χρώμα τους.
  • Σε σημεία που τα βλέπει ο ήλιος: Υπάρχουν σημεία τα οποία έχουν επαφή με τον ήλιο. Εκεί τα προβλήματα τα οποία μπορεί να πάθουν τα καλλυντικά σου είναι ακριβώς ίδια με το να τα είχες στο καλοριφέρ.
  • Στο μπάνιο ή γενικότερα σε σημεία με υγρασία: Στα εν λόγω σημεία δεν επιτρέπεται ποτέ να αφήνεις τα προϊόντα τα οποία χρησιμοποιείς στο πρόσωπο σου.
  • Στο αυτοκίνητο: Γενικά στο αυτοκίνητο δεν πρέπει να ξεχνάς πράγματα τα οποία έχουν ευαίσθητη σύνθεση. Οπότε μην αφήνεις ούτε τα καλλυντικά σου αν δεν θες να αλλοιωθούν.