Έχεις αρχίσει τώρα τελευταία να τα «φτύνεις» από νωρίς πάνω στο σεξ. Δε μπορείς να πάρεις τα πόδια σου, ενώ οι επιδόσεις σου αντί να αυξάνονται, πέφτουν κατακόρυφα; Αντί να κατηγορείς τους πάντες εκτός από σένα, τον περιπτερά που δε σου είπε καλημέρα, τη γειτόνισσα που είχε ξινή μούρη το πρωί στο ασανσέρ, ακόμη και τον συνάδελφο σου που έκατσε στην καρέκλα σου (!), ψάξε αν για τις «χαμηλές» σου πτήσεις, είσαι υπεύθυνος εσύ!

Κόψε το κάπνισμα!

Μια από τις βασικότερες πηγές του κακού είναι το τσιγάρο. Μπορεί να μην ξεπερνά τους 10 πόντους το μέγεθος του μεγαλύτερου εχθρού σου, αλλά σίγουρα επηρεάζει το  δικό σου μέγεθος και τις επιδόσεις. Το κάπνισμα είναι μια συνήθεια η οποία εκτός από τα υπόλοιπα προβλήματα υγείας που προκαλεί σχετίζεται σε σημαντικό βαθμό με την πρόκληση στυτικής δυσλειτουργίας. Ο καπνός του τσιγάρου δημιουργεί αρτηριακές αλλοιώσεις, χωρίς να αφήνει ανεπηρέαστες και τις αρτηρίες που τροφοδοτούν με αίμα το πέος σου. Η διακοπή του καπνίσματος βελτιώνει την κατάσταση σημαντικά. Χαρακτηριστικά υπάρχει μια μελέτη στην οποία αναφέρεται βελτίωση στις νυκτερινές στύσεις ακόμα και 24 ώρες μετά την διακοπή του καπνίσματος.

Μην το σκέφτεσαι, κόψτο!

Κομμένες οι αλκοολικές νύχτες!

Εάν κάθε βράδυ παίρνεις τον κολλητό σου τηλέφωνο, για να βγείτε, να τα πιείτε και να «χτυπήσετε» αιθέριες υπάρξεις είσαι γελασμένος! Το μόνο που θα μπορέσεις να χτυπήσεις αν πιείς είναι το χέρι σου στο μπαρ για να παραγγείλεις άλλο ένα. Πολλοί πιστεύουν πως το ποτό σε «φτιάχνει», σε απελευθερώνει, σου δίνει δύναμη και θάρρος και θράσος για να την… πέσεις στο «γκομενάκι» που κάθεται απέναντί σου και τόση ώρα έχεις φάει με τα μάτια σου. Συγνώμη που θα στο πω αλλά όλο αυτό είναι ένας μύθος. Στην πραγματικότητα, Η υπερβολική χρήση του αλκοόλ σχετίζεται με την με την πρόκληση στυτικής δυσλειτουργίας. Σε αντίθεση με αυτά που πίστευες, το αλκοόλ παρόλο που βραχυπρόθεσμα και λόγο του αισθήματος ευεξίας που προκαλεί απελευθερώνει σε ένα βαθμό την σεξουαλική συμπεριφορά, μακροπρόθεσμα μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στύσης στον άνδρα.

Το τι τρως παίζει ρόλο!

Η διατροφή σου είναι επίσης ένας παράγοντας ο οποίος μπορεί να επηρεάσει την σεξουαλική σου ζωή. Σύμφωνα με έρευνες, τροφές πλούσιες σε λίπη, εξαιτίας των αγγειακών βλαβών που μπορεί να προκαλέσουν, συνδέονται με την εμφάνιση στυτικών διαταραχών. Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή από την οποία απουσιάζουν μεγάλες ποσότητες λιπαρών, έχει μεγάλη σημασία για να είσαι… duracell!

Μην αγχώνεσαι!

Ένας άλλος βασικός παράγοντας για τις επιδόσεις σου στο κρεβάτι είναι το άγχος! Η καθημερινότητά σου είναι γεγονός πως είναι πολύ αγχωτική, πολλές φορές σε στρεσάρει και αυτό σε επηρεάζει αρνητικά σε πολλούς τομείς της σεξουαλικής σου ζωής. Η μείωση, λοιπόν, και ο έλεγχος του άγχους έχουν θεμελιώδη ρόλο στη διατήρηση της σεξουαλικής μας υγείας. Μην σκας για όλα τόσο πολύ βρε αδερφέ!

Όαση η φυσική άσκηση!

Άρχισε να γυμνάζεσαι όσο είναι καιρός, γιατί στο τέλος θα ποτίσει άλλος τον βασιλικό που μεγάλωνες τόσο καιρό… Η μόνη όαση για να αρχίσεις και πάλι να «οργιάζεις» στο κρεβάτι, είναι η φυσική άσκηση! Έχει δημοσιευτεί σε πολλές επιστημονικές μελέτες ότι οι άνδρες που γυμνάζονται παρουσιάζουν σημαντικά λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα στύσης. Γι’ αυτό ξεκίνα άσε κάτω το πακέτο με τα τσιγάρα και ξεκίνα να τρέχεις!