Όπως ακριβώς συμβαίνει με άλλα δέντρα, έτσι και η μαριχουάνα μπορεί να προκαλέσει διάφορες αλλεργίες. Ακριβώς επειδή η χρήση μαριχουάνας έχει αυξηθεί πολύ λόγω της νομιμοποίησής της σε ορισμένες χώρες, αυξάνονται αντίστοιχα και οι αλλεργίες που ευθύνονται στη μαριχουάνα.

Οι άνθρωποι μπορεί να είναι αλλεργικοί στη γύρη του φυτού ή στον ίδιο τον καπνό. Αυτά είναι τα συμπεράσματα της σχετικής έρευνας που έγινε και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Annals of Allergy, Asthma & Immunology.

Στην πραγματικότητα οι αλλεργίες στη μαριχουάνα μπορεί απλά να μην είχαν αναφερθεί στο παρελθόν λόγω της παρανομίας της χρήσης της. Τώρα που η χρήση της μαριχουάνας είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη, θα μπορέσουν να έρθουν στην επιφάνεια αλλεργίες που στο παρελθόν δεν είχαν αναγνωριστεί.

Οι άνθρωποι που είναι αλλεργικοί μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με συμπτώματα, όπως η καταρροή, η φλεγμονή των ρινικών διόδων, ο βήχας και το φτάρνισμα.  Μερικοί άνθρωποι που έχουν αγγίξει μαριχουάνα έχουν αναπτύξει κνίδωση, κνησμό και πρήξιμο γύρω από τα μάτια. Υπήρξαν επίσης αναφορές άσθματος που προκαλείται από την έκθεση στη γύρη του φυτού.

Ασθενείς οι οποίοι κατανάλωσαν φαγητό που περιείχε κάνναβη βίωσαν σημαντική αλλεργική αντίδραση, γνωστή ως αναφυλαξία, που έχει επιδράσεις σε ολόκληρο το σώμα και μπορεί να γίνει μοιραία. Υπάρχει αναφορά και για έναν άνθρωπο που έκανα χρήση κάνναβης και βίωσε αναφύλαξη.

Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2000 στην εφημερίδα Annals of Allergy, Asthma & Immunology, έδειξε ότι  το 61% 127 ασθενών με αλλεργίες ήταν αλλεργικοί στην κάνναβη.

Άνθρωποι που ζουν σε περιοχές που καλλιεργούνται μεγάλες ποσότητες μαριχουάνας, είναι περισσότερο πιθανό να αναπτύξουν αλλεργικές αντιδράσεις στη γύρη. Η ποσότητα κάνει μεγάλη διάφορα στη συχνότητα των αλλεργιών.