Σαν makeup artist μια ερώτηση που μου κάνουν συχνά είναι τι μάσκαρα χρησιμοποιώ. Σχεδόν ποτέ (ή για να είμαι απόλυτα ειλικρινής ποτέ) δεν βγαίνω από το σπίτι χωρίς μάσκαρα. Είναι ίσως το μόνο προϊόν το οποίο μπορεί να μεταμορφώσει το βλέμμα και το πρόσωπο μας γενικά! Μερικές στρώσεις από την αγαπημένη μου μάσκαρα και κάνει τα σχετικά μικρά ματιά μου πιο μεγάλα!

Το κλειδί είναι να βρεις το σωστό μάσκαρα για σένα και να το απλώνεις σωστά.

Πως θα το κάνεις αυτό; Μαθαίνοντας όλα τα μυστικά για το μάσκαρα!

Πώς να το απλώσεις σωστά

Τοποθέτησε το βουρτσάκι στη βάση των βλεφαρίδων και με κινήσεις ζικ ζακ ανέβασε το προς τις άκρες. Αυτή η κίνηση βοηθάει στο να ξεχωρίζει τις βλεφαρίδες.

Διάλεξε το σωστή μάσκαρα για σένα

Όταν διαλέγεις μάσκαρα θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου τι αποτέλεσμα θέλεις (πχ: μήκος, όγκο, αδιάβροχο, να ξεχωρίζει τις βλεφαρίδες) .

Καλό είναι αν έχεις μικρές βλεφαρίδες να προτιμήσεις ένα μάσκαρα του οποίου το βουρτσάκι θα είναι πιο λεπτό για να εφαρμόζει τέλεια.

Συνδύασε δύο μάσκαρα για το τέλειο αποτέλεσμα

Ένα τρικ που κάνουμε οι makeup artist είναι να χρησιμοποιούμε δυο μάσκαρα. Πρώτα ένα για μήκος και μετά περνάμε από πάνω ένα για όγκο.

Δοκίμασε μάσκαρα εκτός του μαύρου

Το μαύρο μάσκαρα ταιριάζει σε όλες αλλά μπορεί να δείχνει σκληρό σε πρόσωπα με πολύ λευκό δέρμα και γενικότερα ανοιχτά χρώματα. Σε ξανθιές ταιριάζει πολύ ωραία ένα καφέ/μαύρο μάσκαρα. Ένα σε μπορντό χρώμα αναδεικνύει τα μπλε μάτια όπως επίσης και τα μωβ θα ήταν ωραία εναλλακτική για τα καστανά.

Χρησιμοποίησε ψαλιδάκι για τις βλεφαρίδες

Χρησιμοποιώντας αυτό το εργαλείο κάνεις  τα ματιά να φαίνονται πιο ανοιχτά. Το δικό μου μυστικό είναι ότι ζεσταίνω το ψαλιδάκι για 3-4 δευτερόλεπτα με το πιστολάκι μαλλιών πριν το χρησιμοποιήσω. ΠΡΟΣΟΧΗ! Πρέπει να ελέγξεις ότι δεν είναι πολύ καυτό πριν τη χρήση!

Άπλωσε μία βάση για τις βλεφαρίδες

Η βάση για τις βλεφαρίδες, τις ξεχωρίζει και τις προστατεύει. Επίσης δίνει extra όγκο και μήκος. Οι makeup artist ορκίζονται σε αυτό το προϊόν!

Μην βουτάς μέσα έξω το βουρτσάκι πριν τη χρήση

Η κίνηση του να βουτάς το βουρτσάκι μέσα έξω πριν τη χρήση το μόνο που κάνει είναι να επιτρέπει στον αέρα να εισχωρήσει μέσα στο δοχείο και να στεγνώσει το μάσκαρα πιο γρήγορα.

Αν ακολουθήσεις αυτά τα βήματα, θα είσαι και εσύ σε θέση να απλώσεις το αγαπημένο σου μάσκαρα σαν επαγγελματίας.

Ελπίζω να βοήθησα!

Ιωάννα Βαρζωκα

http://instagram.com/jo_varzo

Η Ιωάννα Βαρζωκα είναι makeup artist και μοιράζεται τις συμβουλές της μαζί σου! Ότι απορία έχεις μπορείς να έρθεις σε επικοινωνία μαζί της στο  ioannavarzoka@gmail.com και εκείνη θα σου δώσει όλες τις απαντήσεις!

Επιστροφή στην κεντρική σελίδα
Επιστροφή στην κατηγορία