Τώρα τελευταία έχεις παρατηρήσει ότι βγάζεις κοκκινίλες στο δέρμα σου που μερικές φορές μπορεί να συνοδεύονται και από φαγούρα. Δεν ξέρεις, λοιπόν, τι κάνεις για να τις δεις να υποχωρούν αλλά κυρίως δεν ξέρεις τι έκανες και τις απέκτησες. Αρχικά σταμάτα να αγχώνεσαι γιατί πολύ απλά μπορεί να είναι και αυτός ένας λόγος.

Εμείς που σε αγαπάμε και ξέρουμε πως θες να κάνεις τα πάντα για να νιώσεις καλύτερα βρήκαμε αρκετούς λόγους για τους οποίους μπορεί να έχεις κοκκινίλες στο δέρμα και σου τους παρουσιάζουμε.

Γιατί μπορεί να βγάζεις κοκκινίλες στο δέρμα σου;

  1. Μήπως έχεις αλλεργία: Ξέρεις ότι οι κοκκινίλες μπορεί να προκληθούν από διάφορες αλλεργίες που μπορεί να έχεις; Είτε αυτές έχουν να κάνουν με κάποιο φαγητό είτε με κάποιο φυτό που μπορεί να ακούμπησες.
  2. Σε πειράζουν τα απορρυπαντικά; Πολλές φορές μπορεί ακόμα και χωρίς λόγο το δέρμα μας αντιδρά σε μερικά συστατικά που μπορεί να έχουν τα απορρυπαντικά. Μικρή ποσότητα τους ακόμα και μετά από πολύ καλό πλύσιμο των ρούχων με άφθονο νερό μπορεί να έχει μείνει πάνω στο ύφασμα και να περάσει στο δέρμα σου.
  3. Κληρονομικότητα ευαισθησίας: Πολλές φορές η ευαισθησία του δέρματος ακόμα και οι κοκκινίλες μπορεί να έχουν να κάνουν με την κληρονομικότητα. Μπορεί να έχει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και κάποιος άλλος στην οικογένεια σου οπότε καλό είναι να το ψάξεις.
  4. Πικάντικες τροφές: Τα πιάτα που έχουν πολλά και παράλληλα καυτερά μπαχαρικά είναι αυτά που μπορούν να αυξήσουν τη θερμοκρασία του σώματος και να προκαλέσουν άμεσα διαστολή των αιμοφόρων αγγείων δημιουργώντας έτσι κοκκινίλες στο δέρμα.
  5. Μόλυνση: Οι κοκκινίλες στο δέρμα μπορεί να είναι και ένδειξη κάποιας μόλυνσης. Αυτή μπορεί να είναι απλή ή ακόμα και πιο πολύπλοκη. Εξαρτάται βέβαια από τι προήλθε.