Αν κόψεις τη ζάχαρη στο παιδί σου για 9 μέρες, τότε θα φαίνεται πιο υγιές, λένε οι επιστήμονες. Εσύ θα τους παρακούσεις; Τα παιδιά που σταμάτησαν την κατανάλωση επεξεργασμένης ζάχαρης γι΄αυτό το διάστημα, εμφάνισαν χαμηλότερη πίεση, μείωση της χοληστερόλης και του σακχάρου.

Έτσι υποστηρίζεται ακράδαντα για μια ακόμα φορά πως η ζάχαρη από μόνη της μπορεί να είναι υπεύθυνη για καρδιακές νόσους και διαβήτη.

Οι επιστήμονες δηλώνουν ότι αυτό το εύρημα τους κάνει να πιστεύουν ότι η ζάχαρη δεν είναι μόνο επιβλαβής για τις θερμίδες και τα κιλά που προσθέτει, αλλά μπορεί να αποδειχτεί επιβλαβής τόσο για φυσική κατάσταση του ατόμου, όσο και για τη γενικότερη υγεία του.

Να σημειωθεί ότι οι επιστήμονες μελέτησαν έναν αριθμό παιδιών, στα οποία έθεσαν ένα πρόγραμμα διατροφής. Όταν μείωσαν την ποσότητα της ζάχαρης και τελικά σταμάτησαν εντελώς την κατανάλωσή της για 9 ημέρες, όλα τα παιδιά εμφάνισαν απώλεια στο βάρος τους παρά την προσπάθεια των επιστημόνων να μην χάσουν κιλά.

Επιπλέον τα παιδιά δήλωναν λιγότερο πεινασμένα.

Mια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο, διαπίστωσε πως η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης μπορούσε να σκοτώσει 184.000 άτομα το χρόνο.

Οι επιστήμονες προτείνουν την όσο το δυνατό μικρότερη κατανάλωση επεξεργασμένης ζάχαρης, τόσο από τα παιδιά, όσο και από τους ενήλικες.