Μπορεί ο σκύλος να είναι ο καλύτερος φίλος σου του ανθρώπου αλλά η γάτα έχει αποδειχτεί ότι έχει πολλά οφέλη για τη ζωή του ανθρώπου. Εάν, λοιπόν, είσαι από εκείνους που έχουν επιλέξει να έχουν για παρέα μια γάτα σου λέμε ότι έκανες πολύ καλά και θα σου πούμε και τους λόγους. Υπάρχουν τρόποι που η γάτα σου κάνει τη ζωή σου καλύτερη.

Οι γάτες είναι προστάτες της καρδιάς

Γνώριζες ότι η ιδιοκτησία γάτας μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες καρδιακής προσβολής; Σε μια μελέτη διάρκειας 10 χρόνων με πάνω από 10.000 Αμερικάνους από το Πανεπιστήμιο του Minnesota Stroke Institute, όπου κάποιοι συμμετέχοντες είχαν γάτα και κάποιοι όχι,  οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι ιδιοκτήτες γάτας είχαν 30% λιγότερες πιθανότητες από τους μη κατόχους γάτας να πεθάνουν από καρδιακή προσβολή. Ακόμη κι εκείνοι που είχαν παλαιότερα γάτα, βρέθηκαν με λιγότερες πιθανότητες να έχουν μια θανατηφόρο καρδιακή νόσο.

Οι γάτες ως θεραπευτές

Άλλη έρευνα σχετικά με τα οφέλη των γατών για την υγεία, δείχνει ότι το γουργούρισμα της γάτας μπορεί να είναι πηγή θεραπευτικής αγωγής. Η συχνότητα και η δόνηση των γουργουρισμάτων μπορεί να βοηθήσει την επιτάχυνση της επούλωσης σπασμένων οστών και μαλακών ιστών, καθώς και των μυών και τενόντων. Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε από την Κτηνιατρικής Εφημερίδα της Νέας Ζηλανδίας, το γουργούρισμα της γάτας βρέθηκε επίσης να βοηθάει στην αντιμετώπιση της δύσπνοιας, μια κατάσταση που καθιστά δύσκολη την αναπνοή.

Οι γάτες ως υπερασπιστές του σπιτιού

Οι ανεπιθύμητοι εισβολείς, όπως τα ποντίκια, οι αρουραίοι και έντομα αντιμετωπίζονται αμέσως από τη γάτα πολεμιστής σου, που δεν θα επιτρέψει ποτέ σε τέτοια ενοχλητικά πλάσματα να μείνουν στο σπίτι σου. Δεν είναι φυσικά όλες οι γάτες κυνηγοί, αλλά τουλάχιστον οι περισσότερες δίνουν σημασία στα ποντίκια, τους αρουραίους και τα μεγάλα έντομα. Επομένως ακόμα κι αν δεν μπορέσει η γάτα σου να τα εξοντώσει, σίγουρα θα σε κάνει να καταλάβεις τον εισβολέα και να πάρεις τα μέτρα σου.

Πρωταγωνίστριες του διαδικτύου

Δεν νομίζει να περάσει μια βδομάδα και να μην δεις ότι ανέβηκε ένα καινούριο βιντεάκι ή φωτογραφία με μια γάτα πρωταγωνίστρια σε τρελά σκηνικά. Τέτοιες εικόνες με ζωάκια, και ειδικά με γάτες, κρατάνε πάντα το ενδιαφέρον και είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινή ρουτίνα. Σίγουρα έχεις γελάσει άπειρες φορές παρακολουθώντας τέτοια βίντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=tntOCGkgt98