Φαντάζομαι πως έχετε αρχίσει να σκέφτεστε το makeup look σας για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς. “Τι σκιά ταιριάζει με το ρούχο μου;”, “Να τονίσω μάτια η χείλη;”, “Να βάλω ψεύτικες βλεφαρίδες;”. Κακά τα ψέμματα οι ψεύτικες βλεφαρίδες είναι η λεπτομέρεια που θα κάνει την διάφορα! Είναι συνήθως το κάτι extra που θα προσθέσουμε στο μακιγιάζ για μια ιδιαίτερη περίσταση. Για πολλές γυναίκες όμως είναι και η μεγαλύτερη πρόκληση. Όπως σε όλα έτσι κι εδώ είναι θέμα εξάσκησης ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  1. Διαλέξτε τις σωστές βλεφαρίδες για σας:  Συνήθως οι επιλογές που έχετε είναι είτε ολόκληρη “φράντζα”, όπως την αποκαλώ εγώ, είτε τουφάκια. Και τις ολόκληρες πάλι ομως μπορείτε να τις κόψετε και να τις κολλήσετε ξεχωριστά. Αν ειναι πολύ μακριές μπορείτε μ’ενα ψαλιδακι να τις τριμαρετε αποφεύγοντας ομως να τις κόψετε όλες στο ίδιο μήκος. Οι βλεφαρίδες της εξωτερικής γωνίας θα πρεπει παντα να ειναι πιο μακριές.
    Αν δείτε ότι είναι μεγάλες για το δικό σας μάτι τοποθετήστε τις πρόχειρα για να τις μετρήσετε και αν χρειαστεί κόψτε λίγο από την εσωτερική πλευρά πάντα.
  2. Προετοιμασία: Βεβαιωθείτε ότι το βλέφαρο και οι βλεφαρίδες σας είναι καθαρά από κάθε ίχνος μακιγιάζ. Δώστε καμπύλη στις βλεφαρίδες σας με ένα ψαλίδακι για τις βλεφαρίδες. Μπορείτε να θερμάνετε το ψαλίδι μ’ενα πιστολάκι για περίπου 3 δευτερόλεπτα. Απλά βεβαιωθείτε ότι το μέταλλο δεν είναι πάρα πολύ καυτό.
  3. Ετοιμάστε την κόλλα: Κάποιες βλεφαρίδες έχουν στο κουτάκι τους και κόλλα. Αν θέλετε να είστε σίγουρη ότι οι βλεφαρίδες θα μείνουν στην θέση τους για πολλές ώρες καλό ειναι να την αποφύγετε και να αγοράσετε άλλη ξεχωριστά απο καταστήματα με είδη μακιγιάζ. Αν σκοπεύετε να εφαρμόσετε τουφάκια βάλτε λίγη κολλα σε μια επιφάνεια και μετά απο λίγα δευτερόλεπτα, το πολύ ενα λεπτό, οταν θ’αρχισει να στεγνώνει μ’ενα τσιμπιδακι πάρτε ενα τουφάκι και βουτήξτε τη ρίζα του στην κολλά. Αν πάλι επιλέξατε την “φραντζα” απλώστε μια λεπτή στρώση κόλλας κατά μήκος όλης της ρίζας δίνοντας προσοχή να εχει αρκετή κολλά και στις άκρες.
  4. Εφαρμογή: Για τα τουφάκια χρησιμοποιείστε ένα τσιμπιδάκι για να τα εφαρμόσετε πάνω στις φυσικές σας βλεφαρίδες όσο πιο κοντά στη ρίζα γίνεται και περιμένετε για λίγα δευτερόλεπτα πιέζοντας ελαφρά. Αφήνετε κενά. Να ειναι σε σειρά όχι η μια πανω στην άλλη ξεκινώντας παντα απο την εξωτερική γωνία και πηγαίνοντας προς τα μέσα. Για τις ολόκληρες κρατήστε με το χέρι σας την μια άκρη και εφαρμόστε την στην εξωτερική γωνία και μ’ενα τσιμπιδακι εφαρμόστε την άλλη άκρη στην εσωτερική γωνία. Παντα όσο πιο κοντα στην ρίζα γίνεται. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μπατονετα ή το πίσω μέρος ενός πινέλου σας για να να τις πιέσετε όσο στεγνώνουν ώστε να εφαρμόσουν τέλεια.
  5. Μακιγιάζ: Αφήστε μερικά λεπτά να περάσουν πριν ξεκινήσετε το μακιγιάζ. Μπορεί να χρειαστεί να απλωσετε λίγη μασκαρα κυρίως στις ρίζες ώστε να ενωθούν με τις φυσικές.

Μην το βάλετε κάτω αν δε το πετύχετε με την πρώτη. Με λίγη εξάσκηση θα γίνει ρουτίνα. Καλή επιτυχία!

Ελπίζω να βοήθησα!

Ιωάννα Βαρζωκα

http://instagram.com/jo_varzo

Η Ιωάννα Βαρζωκα είναι makeup artist και μοιράζεται τις συμβουλές της μαζί σου! Ότι απορία έχεις μπορείς να έρθεις σε επικοινωνία μαζί της στο info@ipop.gr και εκείνη θα σου δώσει όλες τις απαντήσεις!